digiklan üstadım kısa url mantığı ile kısa "konu başlığı" nı karıştırdın sanırım. Evet google indexlerin de konu başlıkları max 40-60 karekter olarak çıkar. Ve fakat kısa url mantığı daha farklı bir şey.
Örneğin vbseo nun bir özelliğidir siteadı.com/katagoriadı/konubaşlığı (r10 bu url yapısını kullanır.)
yine vbseo da bir başka url yapısıda şu şekildedir. siteadı.com/f1/konubaşlığı (vbseo nun resmi sitesi vbseo.com bu url yapısını kullanır)

Kısa url derken ben bunu anlıyorum. Url uzantısını değil. Url uzantısı ister html isterse htm olsun bencede sorun olmaz. Ama url yapısına katagorileride ekleyerek url leri yılan gibi uzatmanın bir mantığı yok bencede.
Gerci bu konuyu vbseo.com resmi sitesinde gündeme getirmiş hangi url yapısı daha iyidir diye sormuştum (yukardaki 2 örneği vererek) vbseo yetkilileri birinin diğerine göre kanıtlanmış bir üstünlüğü olmadığı ama vbseo.com olarak botları yormamak adına bu url yapısını tercih ettiklerini söylemişlerdi. (katagoriye f1-f2-f3 adları vererek katagorileri kısaltmak)