Merhaba.. Ben dizihd'nin sahibi KotuadaM.. R10 üyeliğim olmadığı için bir arkadaşımın üyeliğinden yazıyorum..

Beni dolandırıcılıkla suçlayan bu kişiyle bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştım.. Kendisine daha işe başlamadan önce ödeme konusunda sıkıntı olmayacağını, ne zaman yapacağımın belli olmadığını, belki 20 günü bile bulabileceğini söyledim..Kendisi de sorun olmayacağını söyledi..Sonra klasik iş ile ilgili konuşmayı yaptık.. Bu geçen sürede aramızdaki muhabbet belirli bir noktaya geldi tabi.. Geçtiğimiz 10 gündür nerdeyse msne hiç girmeyen bu kişi, bugün bana gelip merhaba bile demeden alakasız bir "ödeme yapmıcakmısın?" dedi.. Bende "vermicem mi dedim paranı, hesap no ver" diye karşılık verdim.. Bu hesap no vermek yerine bişey zırvalamaya başladı.. Sonra aramızda bir sürtüşme oldu ve tasarımı satmıyorum dedi.. Bende tasarımı wp için çoktan uyarlattığımı hatta sitede bile kullanmaya başladığımı ve hesap nosunu verirse aynen başta konuştuğumuz gibi hakkını ödeyeceğimi söyledim.. Hesap nosunu verdi ve gitmesini söylediğim halde konuşmaya devam etti.. Ödemeyi ne zaman yapacağımı sordu bende başta konuştuğumuz gibi "istediğim zaman" dedim..Bunu derken "zaman" yerine "aman yazmışım sırf kıllık olsun diye "ne aman isticeksin" diye cevap verdi.. Başından beri yaptığı kıl konuşmalar ve git dediğim halde gitmediği için zaten gergin olduğum o an hala üstüme gelmeye devam ettiği için "vazgeçtim, yapmıyorum ödeme" dedim.. Allah şahit, ödemesini yapmamayı hiç düşünmedim.. Telefonuma bile kaydetmiştim hesap numarasını.."oke seni siliyorum" dedi.. Konuşmalarda geçen cümleler aynen böyledir, birebir yazıyorum..
5 dakika geçmedi ve bu başlığı attı.. Bana linki gönderdi msnden, başka msn adresiyle eklemiş diğer msnini engelledim sandı herhalde çdışı olmuştum halbuki susmuyo diye.. Konuşmaya çalışıyorum kıl kıl cevap veriyor.. Adamın amacı hakkını almak olsa zaten burda yaşanan olayı anlatır.. Amacı bana zarar vermek.. Gelmiş tasarımı dağıtıyor burda.. Hazır kıta başlık açmayı bekliyormuş..Açsın napalım..

Diğer msnden konuşma şöyle başladı "sen hasanmısın" diyorum "yeesss baby" diyor.. "Neyi kanıtladın sen şimdi, hadi herşeyi geçtim msn adresimi niye veriyosun" diyorum, "dolandıracağın kişiler seni tanısın diye" diyor.. "Ben r10 da kaç kişiyle çalıştım sen biliyomusun" diyorum, "olsun bir kişi böyle yazınca göze batar" diyor.. Bu cümlelerden sonra bu kişinin amacını siz anlamıyorsanız benim söyleyecek sözüm yok malesef.. Bu konuşmalardan sonra ben küfür edince haksız oluyorum.. Küfür etmek doğru bişey değildir, ona şüphe yok ama hepimizin bi sabrı yok mu ? Hayatımda hiç küfürlü tartışmaya girmedim, kavga etmedim diyecek biri var mı ?

Ayrıca r10 gibi genel internet kullanıcılarına göre bilinçli ve bilgili kullanıcılarının olduğu bir yerde nasıl bir kişi çıkıp da "adamın msnini neden veriyosun, kişisel bilgilerini dağıtmak doğru değil" demiyor..

Bir kişi çıkıp da "css yi sen kodladın ama adamın yaptığı tasarımı niye dağıtıyorsun burda? Diyelim ki o ***********, hırsız sen nesin şimdi ?" demiyor.. Bedava pm dağıtılınca neden hiçkimse hiçbişeyi sorgulama gereği duymuyor..

Bir kişi de demiş ki benim için "o elemanla kimse iş yapmasın bir daha".. Nerden biliyorsun arkadaşım başlığı açanın haklı olduğunu ? Beni tanıyormusun, bir kere konuşmuşluğun var mı ? Birilerini taşlamak adil olmaktan daha kolay dimi ?

Ben yaklaşık 2 yıldır bu işin içinde olan ve bu zaman içinde net aracılığıyla nerdeyse 50 farklı kişiyle çalışmış biriyim.. Bunların yarısı r10 üyeliği olan insanlar.. Eğer bir kişi çıkıpta bende 1 lirası kaldığını hatta herhangi bir ödemeyi geciktirdiğimi söylesin, siteyi tamamen kapatmazsam adam değilim.

Son olarak dediğim gibi r10 üyeliğim yok, bundan sonra yazılacaklara aktif olarak cevap veremeyebilirim.. Ben işimi yapmaya devam ediyorum.. Saat kaç olmuş sitemle uğraşmam gerekirken yarım saattir bu mesajı yazmakla uğraşıyorum..
Burda tabi ne kadar konuşsam boş şimdi, bu çamurun izi elbet kalacaktır.. Ama Allah şahit, herkesin gönlüne versin demekten başka bişey gelmiyor elimden..

İyi çalışmalar herkese..