Hele bir de Türkçe anlamıyor diye İngilizce yazanlar var I love you Google diye

Allah affetsin diyelim
Bu tür yazılar
r10'un anasayfasına " we love Google. " yazmasından sonra türemiş;r10.net yazdıysa kesin bir faydası vardır mantığıyla moda olmuş bir olaydır
Senin anlamadığın bir olay var sanırım burada. Google link verirken direk arama motoruna link vermiyorsun. Böyle bir mantık ile zaten yola çıkılmaz. Sen google link verirken keyword aramana linki vereceksin. Bunun amacıda googleye yalakalık yapmak değil siteye gelen kullanıcıya alternatifler sunmaktır. Google link vermenin mantığı budur. Tabi bunu kaç kişi bu mantıklı yapıyor orasıda tartışılır.
Bu şekilde sitesinden link veren ilk site,
Seo aramasında ilk sırada olan siteydi.Bu siteleri takip edenler ise böyle bir kelimede ilk sırada olan site "bunu yapmış da buraya gelmiş" düşüncesiyle sitelerine bu tarz linkler eklemeye başladılar.Daha sonra ise bunun seoyla bağlantısı olduğunu düşünen ve bu konuda mantık yürüten webmasterlar ise birtakım yorumlar türeterek bunu mantıklı bir hareket olarak irdelediler.Bana göre ise o sitede verilmiş olan link sadece ticari bir referans niteliği taşıyordu.
"Google,arama motorları için website yapmamızı,insanlara yararlı vs. siteler
yapmanızı söyler" benzeri bir cümle okumuştum bir makalede.Bu cümleden yola çıkarak sitelerin arama motorları tarafından doğal görünmesi gerekir.Örneğin : Messenger arayüzlerini yapıp paylaşıma sunduğunuz bir site var,bu sitede messenger'ın sitesine link vermeniz gayet doğal ve faydalı bir davranış olacaktır. Arama motorlarını tanıtan bir websitem,ya da makalem olsaydı google'a link verirdim . . . .Bu tarz linklerin dışında geçipte google'a link vermenin bir faydası olduğunu düşünmüyorum.iyi çalışmalar...