Şöyle ki PS3 ile xBox360 devamlı karşılaştırılan ve Donanımhaber gibi sitelerde sayısız tartışmalara sebep olan konudur. PS3 taraftarı PS3 tutuyor, xBox360 taraftarı xBox360 tutuyor, bu böyle gidiyor...
xBox360 Slimler bu ay çıktı. Ancak detaylı bir şekilde incelemedim. xBox360 Arcade makineye sahibim. 250GB HDD, 2 Joystick ve 80 e yakın oyun var. Artıları; Oyunlara çok büyük ücretler vermiyorum, sahte diye tabir edilen regal oyunları kullanıyorum. Çok ucuz oyunlar, hatta internet adreslerinden indirebilir, 8.5GB çift katmanlı DVD lere yazarak kullanabilirsiniz. Joystick elime tam oturuyor, LCD ekranımın HDMI çıkışından görüntü alarak oyunun içersine resmen dalıyorum. Hem kullanımı baya kolay. Eksilerine gelecek olacaksak, 3K problemi yaygın, makineye gözünüz gibi bakmazsanız lazım ki büyük problemlerle karşılaşmayın. Çok hassas makine. Mesela diğer bir önlem makinenin fan hava boşluklarını hiçbir şekilde kapanmaması lazım. Yada saatlerde(4,5 saat) durmadan oyun oynamamamız gerekiyor.
PS3 e gelecek olursak, bir ara PS3 de hacklandi bi olay vardı kopya oyunları çalıştırıyor diye ancak oda giti sanırım. Oyunların fiyatları fena yüksek. Xboxla hemen hemen oyun grafikleri bakımından hiçbir farkı yok gibi.. Ancak PS3 de herhangi yanma sorunu yok baya sağlam makine.
Hem @r3l3x, xBox360 için natal ekipmanı gelecekti. Hatta geldimi bilmiyorum. Gerçekten çok güzel haraket duyarlılık sensörü, bir nevi Wii deki haraketi algılama şeyi gibi.