digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google a link vermek etkili bir yöntemdir ama her site için değil elbette. Google a link vermekten çok daha etkin kullanılabilecek link çıkışları vardır. Ama Sinem Bilişimin dediği gibi kaliteli güvenilir siteye link vermekten daha fazlası gizli algoritmada. Bu sitede aman hiç link çıkışı olmasın diye kasan asosyal site sahiplerinin, sitelerine link almak kadar sitelerinden link vermeyi de öğrenmesi gerekiyor.

Seo sadece doğru link almak değil, aynı zamanda doğru link vermektir.
Şu mantıkla gidiyorum;
1: Sizinle aynı içerikli sitelerden link almaya bakın. Bunu yaparken yine sizinle aynı kategoride olan (ama size rakip olmayacak) otorite sitelere link verin. (ben bunu yapıyorum ABC konulu forum sitem den yine ABC konulu DEVLET sitelerine link veriyorum. Link veriyorum derken sitemde vbseo var, vbseo nun bir özelliği olan dışarıya giden linklere relnofollow ekini belirli siteler için kaldırıyorum. Doğal olarakta link vermiş oluyorum. Tabi bunun yanısıra yine torite siteler için rel nofollow u iptal etmiş durumdayım.

Bu anlattıklarım ve digiklan'ın söylediklerini üst üste koyduğumda şu sonucu çıkarıyorum. Evet otorite sitelere link vermek yararlıdır. ve fakat bu otorite siteler sizinle benzer içerikte olursa maksimum yararı alırsınız. Umarım doğru anlamışımdır.