IPhone'un İlk Çıkan Amerika'daki Fiyatlardan Kat Kat Fazla Kazık Bir Fiyata Satılan IPhone'un Mükemmel Özellikleri
- 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda.
- 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip. İnsanlar tarayıcı ve internetsiz çalışmayan Web 2.0 uygulamalarını 3. parti yazılım sanıyor ama öyle değil.
- Oyun yok
- Java ve Flash desteği yok
- En iyi özelliği gibi gözüksede, YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı
- Çıkarılabilir pili yok. bataryanın ömrü bittiği anda, büyük paralar ödenerek değiştirilmek zorunda
- MMS desteği yok
- Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor. Fiziksel klavyesi yok
- İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok
- GPS yok
- Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok
- Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor
- Hafıza kartı yuvası yok
- FM radyosu yok
- iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor
- Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu
- Excel, Word ve PDF desteği görüntüleyebiliyor fakat belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor
- Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor
- Sesli arama, sesli komut ve ses kaydı yok
- A2DP, yani stereo Bluetooth kulaklık desteği yok
- Kablosuz eşitleme ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok
- Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz
- AT & T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT & T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık simkilitli telefonu.
- Bende iPhone 3GS Var.İçerisinde 3G/edge/gprs Alayı Var.Bağlantı Konusunda Hiçbir Sıkıntısı Yok.
- Kapalı Bir Sistemi Olduğu Doğru Ama Yazılım Olarak Arkasında AppStore Var.Ücret Vermek İstemiyorsanız Jailbreak Yaparak İstediğiniz Tüm Uygulamaları Ücretsiz Kullanabilirsiniz. ( Jailbreak Appale'ın Dediğine Göre Cihazı Garanti Dışına Çıkarıyor Ama Öyle Birşey Yok.Cihazı Garantiye Vermeden Cihazı Restore Ettiğiniz Zaman Anlaşılması Mümkün Değil.Tarafımca TEst Edildi)
-Oyun Yok Demişsin Buna Ancak Gülünür.Başka Da Birşey Yapılmaz.iPhone'da Olan Oyunlar Başka Hangi TElefonda Var.iPhone İle Oyun Oynamaya Doyulmuyor.Benim Cihazın Sırf 8 Sayfası Oyunlarla Dolu Ki Bu iPhone İçin Olan Oyunların Daha Ancak Yüzde 1 Olan Kısmı .
- Java ve Flash Desteği Yok Ama Bunun Eksikliği Hissediliyor.Tek Sıkıntı Çektiğim Nokta Facebook Videolarının İzlenememesiydi.Ancak Facebook Uygulamasının Güncellemesiyle Bu Sorunda Giderildi.Artık O Da Sorun Olmaktan Çıktı.
- Youtube Desteğinden Emin Değilim ama Son Güncellemeyle Sınırsız Hale GEtirildi Diye Biliyorum.
- MMS Desteği Var.
- Telefon Dokunmatiği Sayesinde Tek Elle Çok Rahat Kullanılıyor.Klavyesi Muhteşem Denecek Kadar Hızlı Yazmaya Olanak Sağlıyor.
- 3 MP Kamerası Var. Zoom Var.Ancak Flash iPhone 4'e Kadar Olan Cihazlarda Yok.
- GPS 2G Dışında Tüm Modellerde Dahili Olarak Bulunmaktadır.
- Anlık Mesajlaşma Uygulamalarının Hepsi AppStore ve Jailbreak Sitelerinde Mevcut...
- Bluetooth Sorunu Şu Anlık En Ciddi Sorun.Gerçi O Da iBluetoth Uygulaması İle Jailbreakli Cihazlar İçin Aşılmış Durumda...
- 8,16 ve 32 GB Seçenekleri Varken Sürekli Bilgisayara Taktığınız Zaman Virüs Bulaşacak Mı Diye Korktuğunuz Hafıza Kartlarına Gerek Yok Bence .
- FM Radyo Yok.Uygulamalarla İnternet Üzerinden Dinliyeceğiniz Yığınla İnternet Radyosu Mevcut.
- iTunes Şarkılarını Melodi Olarak Kullanmak Biraz Uğraştırıcı Ama O Desteği Var.
- iPhone Kullanmak İçin Bilgisayar Kullanmak Zorunlu.Burası Doğru Ama Zaten iPhone Gibi Bir Cihazı Kullananın Bilgisayarı Vardır Diye Tahmin Ediyorum.
- Office Düzenleme Özelliği De Ücretli veya Jailbreak Programlarla Aşmak Mümkün .
- Safari Tarayıcısıyla Şimdiye Kadar Hiçbir Sayfa Görüntüleme Sorunu Yaşamadım.
- Sesli Arama , Ses Kayıt ve Ses Komut İlk Versiyon iPhone Dışında Tüm Cihazlarda Var.
- A2DP Desteği Var.
- Doğrudan Müzik İndirme Yok Derken iTunes'i Neden Es Geçtiğinizi Anlayamadım.
- Tarayıcıdaki İçerikleri Ek Yazılımlarla Cihaza Kaydedebiliyorsunuz.
- Son Dediğiniz Sadece ABD'den Gelen Cihazlar İçin Geçerli .
Sonuç Olarak iPhone Cep Telefonu Dünyasına Büyük Bir Hızla Giriş Yapmış ve Diğer ÜReticilerden Birincilik Koltuğunu Devralarak Çıktığı Günden Bu Yana Da Kaptırmayan Bir Telefon.( Bunu Ben Demiyorum .Resmi Kayıtlar Diyor .)