"ALIŞKANLIKLARINI TERK ET"

Ayrıca 20 Eylül 2010'da, bir hafta süreyle yürütmeye başlayacağımız, gençlere yönelik bir proje daha var.

Projemiz İstanbul’da, orman içerisinde bir çiftlikte ve çadırlarda gerçekleştirilecek. Bu projemize yakın zamanda katılım başvuralarını alacağız..

Genç Gönüllüler Derneği gönüllü üyeleri tarafından kurulan Üretken Gençlik Topluluğu'nun AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Ulusal Ajans'ına sunmuş olduğumuz "Alışkanlıklarını Terk Et" Projesi kabul edildi.

GÜNDE 350 ÇİFT BOŞANIYOR
Nasıl bir proje bu? Nereden çıktı bu fikir?
TÜİK'in araştırmasına göre; Türkiye’de günde en az 350 aile evliliklerine son veriyor.

Geçim sıkıntısını şiddetli geçimsizlik olarak gerekçe gösteren özellikle yeni evli genç çiftler, gereksiz yere yaptıkları harcamaların faturasını ağır ödediler.

Geçmişte baba parasına alışan gençler, - alışkanlıklarını devam ettirdiklerinde - kaynaklar kesildiği için kredi kartına yükleniyor ve büyük bir borç batağına sürükleniyor. İtalya, Romanya, İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz, Fransa ve Türkiye'den gençlerin katılacağı programda iyi bir yaşamın yeniden gözden geçirilmesi ve tüketim çılgınlığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

TASARRUFU VE KREDİ KARTI KULLANMAYI ÖĞRETECEĞİZ
"Tasarruf Nedir?", "Tüketim Çılgınlığı ve Dünyayı Bekleyen Tehlikeler", "Kırsalda ve Kentlerde Yoksulluk", "Yoksullukla Mücadele", "Avrupa Birliği’nin Tüketici Politikaları", "Deneyim Paylaşımı", "Politika Oluşturma", "Yeni Nesile Alışkanlık Kazandırma", "Kredi Kartının Yararları ve Zararları Üzerine Simülasyonlar", "Sivil Toplum Ziyaretleri" eğitimleri ile mutlu bir yuva kurmanın neler gerektirdiğini hep birlikte öğreneceğiz.

Projemiz İstanbul’da, orman içerisinde bir çiftlikteki çadırlarda gerçekleştirilecek.

Katılımcıların bilgilerini ve davranışlarını geliştirmeyi amaçlayan bu proje ile aday ülke Türkiye ve Avrupa ülkelerinde bilinçli toplumların gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25119638