**** Gittiğiniz yerde birkaç dakika düşünün, ben google olsam bilmem kaç milyon oyun sitesi arasından en iyisini nasıl seçerim diye ****
Not: Burda aklınıza en bilinen yöntemler gelmeye başlar. Onları da yazın, yazdıkça incelikler üretmeye başlayacaksınız. Mesele sıkılmadan birkaç saat uğraşmak.
Bu söylediğini hakkı ile yapabilmek için;
-kodlama bilmek lazım,
-matematik bilmek lazım,
-daha önce herhangi bir algoritma kurmuş olmak lazım,
-internetin limitlerini bilmek lazım,
-google ın tüm sistemlerini takip etmek lazım,
........
Öyle ben google olsam ile bir yere varılmaz.
Züürt işine döner saydığım nitelikler olmasa.
Bugün girin bir kahvehaneye herkes teknik direktördür. Kimi nerede oynatacaklarını anlatırlar umanmış gibi... 4-4-2 derler ama tandem defansı bizim bizim amele futbolcumuza öğretecek, pozisyon hatası yapmasını engelleyecek uygulamalardan bihaberdirler.
Ya da herkes ülkenin ekonomisini kurtaracak formüle sahiptir kafasında ama kimse ulan koskoca iktisat profesörleri bile sofistike bir çözüm üretemiyorsa bu iş gerçekten zordur demez.
Yani işin özünü şu şekilde açıklayayım.
KİMSE HACKER OLACAĞIM DİYE BİLGİSAYAR ÖĞRENEMEZ. Böyle bir şey mümkün değil. Ama siz bir hosting alırsınız, sonra reserller, sonra vps, derken serverınız olur. Açıklarınızı kullananlar girmeye başlar. O açıkları kapatmak için açıkları takip etmeye başlarsınız. Bir programlama dili öğrenirsiniz. Evinizde lokalde denemeler yaparsınız. Sonra bir bakarsınız kendinizi korumak ve üretmek için öğrendikleriniz ile henüz keşfedilmemiş açıkları siz bulur hale gelmişsiniz.
SEO da aynen böyle. Ben google olsam demekle başlanmaz bu işe. Önce tüm seo hatim edilmeli. White hat geçerli yöntemler sular seller gibi uygulanmalı. Uygulamalardan alınan sonuçlar tutarlı olmalı. Siz google a istediğiniz gibi site sokmaya başladıktan sonra zaman zaman google ın bir adım önüne de geçebilirsiniz. Mesela benim aklıma 1-2 sene önce gelen bir sürü spam ayıklama tekniğini google bu sene uygulamaya koydu
Google bütün siteleri bir matematik değerine çevirir.
Sizin meta, link, backlink, özgün içerik falan filan dediğiniz şeyler google için sadece algoritma içindeki birer katsayıdır.
ŞİMDİ SİZE İSTİKRARLI BAŞARI İÇİN GOOGLE'IN EN ÖNEMLİ İPUCUNU SÖYLEYEYİM.
Ne dediğimi anlayanlar kesinlikle hakverecektir.
SEO ADINA NE YAPARSANIZ YAPIN HEP KENDİ STANDART SAPMANIZDAN UZAKLAŞMAYIN.
onun dışındaki herşey başarılı olsa da kısa vadeli olacaktır.