@teknotek, tavsiye ettiğin yöntem başkalarına çocukça ya da zaman kaybı olarak gelebilir.
Ancak ben bu tezine katıldığım için, bir örnek vererek destekte bulunmak istiyorum.
Rainman filmini izlemeyen yoktur sanırım? Varsada bir izleyin derim

Oradaki bir sahneyi tekrar hatırlatmak istiyorum. Dustin Hoffman bu filmde otistik bir adamı canlandırıyordu. Kardeşi (Tom Cruise) ise abisini kaldığı hastaneden çıkartıp, geçirdikleri maceralardan sonra müthiş bir yeteneği olduğunu farkediyor. Abisi, telefon numaralarını bir kere bile görse sonsuza dek hafızasında tutuyor ve 3-4 basamaklı sayıları bile kafadan saniyeler içerisinde çarpabiliyor.
Bunu gören kardeşide, abisini tanıdığı bir doktora götürüp test etmesini istiyor. Doktor, otistik adama; 345 x 523 gibi bir çarpım işlemi soruyor ve otistik adamda saniyeler içerisinde işlemi doğru cevaplandırıyordu.
Ancak daha sonra doktor, çok basit bir işlemi soruyor: cebinde 50 $ var. Bunun 18 $'nı bir t-shirt'e, 14$'nı bir akşam yemeğine, 5$'nı da bir paket sigaraya harcıyorsun. Cebinde ne kadar para kalır?
Adam uzunca bir süre düşünüp kıvrandıktan sonra, 8 $ cevabını veriyor. Oysaki cebimizde 13 $ kalması gerekiyordu. Yani adam 3-4 basamaklı bir çarpım işlemini saniyeler içerisinde kalem kagıtsız yapabiliyor ama böyle basit bir işlemi uzun süre düşündükten sonra bile yanlış cevaplayabiliyor.
Şimdi bu uzun sahneyi niye yazdın, sen sorunlu musun? diyebilirsiniz
Ama içindeki detay çok güzel ve
anlayana çokda öğretici.
Sahneyi gerçekten idrak ederek okuduktan sonra, teknotek arkadaşımızın verdiği tavsiyeyi bir daha inceleyelim.
Şahsen ben günde 20-30'a yakın (yabancı kaynaklardan) SEO makalesi okuyorum ve pratik yaparak doğruluğunu analiz ediyorum. Allah'a şükürde, aldığım işlerde ve kendi sitelerimde daima başarıya ulaştım. Ama bazen öyle anlar geliyor ki, ben bunu nasıl olurda düşünememişim diyebiliyorum.
İşte esas nokta burası: sitemiz için nereden, ne şekilde, ne zamanda backlink çalışması yapabileceğimizi biliyoruz. Sitemize girdiğimiz makalelerin SEO'ya uygunluğunu iyi analiz edebiliyoruz. Bu makalenin çeşitli yollarla tanıtımını, pazarlamasını yapmasını da iyi ayarlıyoruz.
İşte buraya kadar ki kısım, 3-4 basamaklı işlemleri çarpma uzmanlığına giriyor.
Fakat an geliyor ki, bunca yaptığımız işleme rağmen sıralamalarımızda hep bir dengesizlik oluyor. Yani bu kadar çalışma yaptım ama neden gerideyim?
Geride olduğum zamanlarda iyi bir analiz yapmaya başlıyorum ve öyle bir hata buluyorum ki, ben bunu nasıl akıl edemedim ya da nasıl atladım bu adımı diyip kendime gülüyorum
İşte bu kısımda, cepte kalan 13$ hesabına giriyor
Bu yüzden teknotek'in dediği gibi, oturun sakin bir ortamda veya imkanınız varsa sahile inin, piknik alanlarında, çayırda çimende uzanıp Google gibi düşünmeye başlayın. Tamam Google mühendisleri çok zeki insanlar ama sonuçta bu bir insan yapımı araç. Ne kadar kusursuz olabilir ki ? Oturun kagıt kalemle, kendinize göre bi güzel çalışma yapın. Göreceksiniz, öyle güzel fikirler ortaya çıkıyor ki. Şahsen ben bu yöntemin çok ekmeğini yedim
Tamam SEO bilginiz çok iyi olabilir ama birde Google'ın kullanıcı için oluşturacağı sıralamanın ince detaylarını analiz edin. Herşey çok daha mantıklı gelmeye başlayacak emin olun.
Teknotek bu arada yazı için teşekkürler dostum