Merhaba arkadaşlar sanırım kafam durdu, web tasarim işini profosyonel olmasada uzun zamandır kovaliyorum bi çokta site yapmışlıgım var ama şimdi kullandıgım divlerle ilgili bi sorunum var soru şu: divlerin yerlerini değiştiremiyorum örneklersem soru askıda kalmayacaktır mesela ;

tabloların kullanımı artık miyadını doldurmuş oldugunu biliyoruz, mesela bakın yahoo'da bir çok alan var ve bunlar divlerle ayrılmış ve hic biri üst üste binmemiş, gerçi binmemesi içinde bi yol var ama sayfayı küçülttügümüz zaman üst üstte bindigi icin kullanmak hoş olmuyor. kodlari gösteriyorum ;

<div class="aac"> bla-bla </div>
<div class="aad"><p> yazı birkiüç </p></div>
divinin css kodu ;

.aac {
width : 222px;
float : left;
height : 105px;
clear : both;
}

.aad {
width : 222px;
float : left;
height : 105px;
margin-left : 20px;
}
yukarıdaki kodları bir tane siteden örnek çaldım size göstermek için, adam yapmış divlerde paşa gibi yan yana yada alt alta duruyor hiç problem yk ama ben bunun aynısını yaptıgım zaman benim divler üstüste cikiyor mübarek mart ayı kedileri gibi, üstüste cıkmayan namuslu divlerse sayfayı kücülttügümüzde bozuluyor onlarda sunlar efendim
<div style="position: absolute; width: 142px; height: 105px; z-index: 3; left: 4px; top: 208px" id="blist">
                - AnaSayfa<br />
                - Hakkımızda<br />
                - İçindekiler<br />
                - Rastgele Soru<br />
                - Seçkin Sorular<br />
                - Kullanım Klavuzumuz</div>

<div style="position: absolute; width: 135px; height: 100px; z-index: 4; left: 7px; top: 325px" id="gerektir">
sırasayısı 1 2 3 felan
</div>
yani gördügünüz gibi style'in icinde position: absolute; koymadan (üstteki örnekte amcanın yaptıgı gibi) divleri nasil yan yana yada alt alta getirebilirim? şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyor ve cevaplarınızı ciddi manada dört gözle bekliyorum, Saygılar Sevgiler.