Gözlemlerimle SEO ipucuları
Yazıya baslamadan önce benden çok daha bilgili arkadaşların olduğunui bu arkadasların yanında bilgisiz olduğumu belirtmek isterim ki darımasınlar. 4 yıllık bir süreyle profilimdeki site üzerinden SEO çalışmaları yaptım kendimce... bazı konularda basarılı olduğumu düşünüyorum. işte bu yazıyı bu istatistiklere göre okuyun. yaptığım çalışmalar sonucu google deki konumum:
- "Tamir" kelimesinde birinci sıraya yerleşti.
- Apple iPhone 4G ve benzer diger popüler telefonlarda ilk sıralarda oldu. 1-2-3 olarak.
- GSM kelimesinde 3. sıraya yerleşti.
- Yaptığım bazı çalışmalar ile 2 ay içinde hit ikiye katladı.
- Diğer popüler kelimelerde ilk sıralarda (cep telefonu tamiri gibi...)
Şimdi bu istatistikler dikkatinizi çekmedi ise bu yazıyı okuyarak boşa zaman harcamamanızı istiyorum. Ve zamanınızı aldığım için özür diliyorum. Dikkatini çeken arkadaşlarım için, bu tabloda yaptığım (bana göre basarıdır) ipuclarını paylaşacağım. Çok hassas biriyimdir kodlamadan fazla anlamadığıma rağmen sitede alt sayfalar dahil hepsini CSS ve XHTML ye uygun hale getirdim (Yeşil passed'i görünce içim ferahlıyor

). bazı webmaster arkadaşlar okadar önemli olmadığını söylüyordular ama ben yinede w3 e çok önem veriyordum. sonunda tüm sayfaları yeşil yapmayı başardım ve sitede her saniye en az 30 google botunun gezmesini buna bağlıyorum. o botlar halen dolaşıyor sitede bakabilirsiniz. site uzun zaman bası boş kaldı. daha sonra seo açısından bazı değiştirmeler yaptım. kullandığım sistem forumdur ve vbulletindir. vbulletin hakkında seo için bir çok konu okudum ve hepsinden parça parça bilgi aldım. Metatagları değiştirdim. normalde vb hepsini standart tanımlı metaları bütün konulara ekliyor bu beni rahatsız etti ve standart meta atamasını iptal ederek bir script aldım ki bu metaları googleden gelen kelimelere göre belirliyor. bunu bütün sistemlerin yazdırmasını tavsiye ederim. linkler html falan gibi sıkıcı yöntemleri söylemek istemiyorum ki artık bunu bilmeyen yok (yani linkleri html olmayan kimse kalmadığını düşünüyorum ). yazdığım makalelerle siteyi googlenin ilgisini çekmeyi baiardı ve yazıdan 1 dakika sonra linkler googlede yerini alıyor. ben bunu belirli bir kategoride yazılmış benzersiz makalelere bağlıyorum. bir aralar backlink sevdam vardı fakat ben hiç faydasını görmedim ve bıraktım. elektronik ile ilgili terimleri sitemde yayımlayarak wiki den aldığıma dair linkler verdim buda o kelimelerin googlede üst sıralara çıkmasını sağladım. bunu şöyle farkettimki kaliteli link olan konular her neden se üst sıralara daha iyi tutunuyordu. benim hikayem bu kadar arkadaşlar. değerli vaktinizi aldığım için hepinizden özür dilerim...
Saygılar...