arkadaşlar merak ettiğim bir konu var, onu paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum. bu sene bir ön lisans programı olan bilgisayar programcılığını tercih düşünüyorum. biliyorsunuz ki, bu bölüm meslek lisesi öğrencileri tarafından seçilebiliyor, iyi puan alamamışlarsa farklı liselerdeki öğrencilerinde yerleşmesine izin verilmiyor. tabii bu durum çok tercih edilen meslek yüksek okulları için geçerli. ben ygs'de sadece barajı geçtim, pek bir puan alamadım. ancak geçen seneden boş kontenjan bırakmış ve bu sene de bırakabileceğini düşündüğüm birkaç myo var. şimdi derdimi anlattığıma göre asıl konuya geleyim. 2 yıllık myo programlarını tercih ettiğimizde herhangi bir taban puan olayı oluyor mu? 4 yıllıklarda olduğu gibi. yoksa sadece barajı geçip, tercih etmemiz yeterli midir? şöyle de bir örnek vereyim, mesela x kişi ygs'ye girdi, 195 puan aldı. geçen seneden boş yeri olan ve bu sene de bırakacağını düşündüğü, fazla tercih edilmeyen bir iki myo yazdı. bu okullara da, sırasıyla meslek liseli öğrenciler, iyi puan alan düz liseliler falan yerleşti. ancak hala boş kontenjanı var. okul böyle bir durumda, ortaya bir taban puan atıyor mu? mesela 250 gibi, yoksa boş yeri varsa, x kişisini puan alamadığı ancak barajı geçip tercih ettiği için alıyor mu?

biraz uzun bir yazı oldu sanırım, üşenmeyip okuyanlara ve bilgilerini paylaşacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.