HyperFt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yine başladı ışık saldırısı siperlere girelim en iyisi
suçlamak yerine anlamaya çalışsanız ya da öğrenmeye?

o referans olarak gösterdiğiniz kitapta ayrıca niyet okuyuculuğu yapmamanın gerektiğinden, hükmün sadece Allah'a ait olduğundan da bahsediyor. bilmiyorum, farkında mısınız?

kimin ne olduğunu neye hizmet ettiğini sadece Allah bilir. müslüman ise hüsn ü zan ile emrolunmuştur. bilginize...

AgReSsiVe35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar arkadaşlar;
Şimdi kız arkadaşımı polonyaya özel okula göndereceğim. Dershane hocası ile görüştük,nerede kalması daha iyi falan diye,bizi polonyadaki türk cemaaten birileri ile tanıştırdılar,bunlar kendileri karşılayıp okullara yerleştiriyorlar, ve bunların evinde kalacak. %100 güvenilir olduklarını söylüyorlar, giriş çıkış saatleri takip edilecek v.s gibi şartları var.

Bunları önerir misiniz şuan başka şansım yok gibi , ayrı ev falan. ayrıca belirteyim cemaat evinde kalırsa oradaki ücret okul ücreti nerede ise yarı yarıya inecek korktugum nokta beyninin yıkınmasıdır. ola bilirmi böyle şeyler.

kafam çok karıştı kafayı yemek üzereyim,yukarı tükürsem sakal, aşağı tükürsem bıyık. ne yapacağımı bilmiyorum, kendimi fazla ifade edemedim ama umarım benim sormak istediğimi anladınız

Açmışken Sorularımı sorayım ; Polonya'da telefon sorunumuz olacak, uygun fiyata böyle sınırsız nasıl konuşa bilirim, tarife kampanya v.s var mı ? uygun derken aylık 80-100 Tl arası bir kampanya olabilir. cepten cebe olmak şartı ile

-- Son olarak ise Burs alma şansımız var mı ? var ise nerelere baş vura biliriz.

içim hiç ferah değil aslında, Göndermesem mi
kız arkadaşınızın ne düşündüğünü biliyor musunuz? yani size "ben bunlarla yapabilirim ya da bunlarla anlaşamam..." türünden birşeyler söyledi mi?

bence o evde kalmasında bir mahsur yok. ben 4,5 sene cemaat evinde, farklı cemaatlerle yaşadım. ne beynimi yıkayan oldu ne de birşeylere beni körü körüne inandırmaya çalışan. muhalif bir tip olduğum için, kabul etmeliyimki 2-3 kişi beni sevmiyordu. ama farklı olduğum için değil herşeye muhalefet yaptığım için beni sevmiyorlardı. yoksa gecenin bi vakti millet derin uykulardayken hep beraber kebap yemeye gitmezdik. dediğim gibi, 4,5 sene yaşadım. orada ne kur'an'ın önüne ne de hz.muhammed (sav)'ın önüne kimseyi geçirmedim. zaten kimsenin de böyle bir talebi olmadı, olamazdı da.

eğer kız arkadaşınız orada yapabileceğini düşünüyorsa elbette o evde kalması yerinde olur.