Öncelikle şunu belirteyim bu anlatacağım olayı belki daha önceden birçok arkadaş yapmıştır ve hala daha yapıyor olabilirler...
Geçtiğimiz günlerde aklıma geldi önümüzdeki günlerde tatilden dönünce ilk işim anlatacağım yöntemi uygulayıp lisansımı güncelleme olacaktır.
Anlatacağım olayın bir benzerini yıllardır internet üzerinden kredi kartı ile altın alan kişiler yapmaktalar. Fakat webmasterlar yada webmaster olduklarını iddaa edenler gidip altın alma bozdurma işi ile uğraşmazlar bu yüzden size evden çıkmadan kredi kartınızdaki parayı nakite çevirmeyi ve bu nakit parayıda 6-9-12 ay boyunca %0 faizle geri ödemeyi anlatıcam.
Benim aklıma ilk olarak vBulletin lisansımı güncelleme işlemi geldiği için başlığı ona göre açtım. Fakat dilediğiniz tüm işlemlerde bu sistemi kullanabilirsiniz...
Bu anlatılanları uygulayabilmeniz için 2-3 farklı güvenilir arkadaşınız eş dost akrabanız olması gerekiyor. Gittigidiyor bildiğiniz gibi alışverişlerde %10 komisyon alıyor ve ürün listeleme ücreti vs gibi ekstra ücretlerde satıcıdan talep ediyor.
Fakat bu siteye rakip olarak açılan sanalpazar.com sitesi %5 komisyon alıyor ve listeleme dükkan ücreti almıyor. Kullanacağınız site düşük komisyonlu olan sanalpazar.com olacaktır.
1) Ahmet A. adlı arkadaşın 1 adet kredi kartı var ve nakite ihtiyacı var yada paypal ile yazılım satın alacak script satın alacak sistemini bir üst versiyona güncelleyecek ve bunun için 200-500 TL arası bir paraya ihtiyacı var. Yalnız bu parayı tek seferde ödeyebilecek durumda değil o an.
Taksitler halinde ödeme sistem olsa sorun değil fakat PAYPAL üzerinden yapılan alışverişlerde maalesef taksit imkanı yok...
(bazı kredi kartlarında yurtışı alılşverişlerinde zaman zaman taksit olayı var tabiikide) 2) Yapacağı iş çok basit. Kredi kartından sanalpazar.com üzerinden bir satış açmak ve ürün olarakta istediği fiyata eşdeğer bir ürün koymak yada özel satış iabaresi yazmak. Diyelim bu
Ahmet A. adlı arkadaşın 250 TL ye ihtiyacı var. Sanalpazar.com üzerinden güvendiği bir arkadaşına 265 TL lik bir satış açtıracak. Sonrasında bu ürünü kredi kartıyla taksite bölerek satın alacak. Ortada ürün vs yok.Fakat site üzerinde, ürün varmış gibi davranılıp elden teslim edilmiş gibi bir durum belirtilecek. Ardından bu
Ahmet A. adlı kişinin arkadaşının hesabına
265 - 13,25 =
251.75 TL parayı yatıracak sanal pazar. Böylece
Ahmet A.
265 / 12 = 22,08 TL taksit ödeyerek bankaya 12 ay boyunca kartından çekilmiş olan 265 TL yi ödemiş olacak. Karşılığında ise 251 TL elinde nakit olmuş olacak.
Şu anda kredi kartından nakit avans çekseni bir sonraki ay çektiğini parayı aynen faizi ile birlikte ödemek zorundasınız. Fakat bu sistemle taksitlere bölerek ve 0(sıfır) faizle ödemiş oluyorsuınuz. Yalnızca ekstradan sanalpazar.com sitesine komisyonununu ödemiş oluyorsunuz ki bu hizmetinde bir bedeli olmalı elbet fakat inanın %5 çok ama çok düşük bir miktardır komisyon oranı için...
Geçtiğimiz yıl 10.000 TL kredi çektim. Sonrasında hesabıma 9650 TL para yatırıldı dosya masrafları sigorta bankanın kesintileri vs vs.
1 yıl içinde bankaya ödediğim para ise 960 x 12 = 11,520 TL
Yani elime geçen paranın üzerinde 2 milyar kadar faiz ödedim. Bu sistemi kullanmış olsaydım,
10,000 lik bir satış açacaktım, arkadşaım kredi kartından 10,000 TL yi 12 ye böldürecekti aylık 833 TL lik taksitim olacaktı, hesabımada 9500 TL geçecekti. Yani 1520 TL kâr etmiş olacaktım. (10,000 TL limitli kredi kartı şu aşamada bir çoğunuz için imkansız olabilir fakat sadece örnek vermek için belirttim.)
-----------------------------------------------------------------
Velhasıl kelam artık taksitla alışveriş yapamadğım işlemlerde bu sistemi kullanarak dilediğim taksit miktarı ile ödeme yapabileceğim.
Not: İlk olarak vBulletin lisansım için gekrli olan 175$ lık işlem için sistemi deniycem. Herhangi bir sorun çıkmaz zaten sanalpazarın istediği komisyonu verdikten sonra site para kazandıktan sonra kredi kartına 12 taksit imkanını nedne kullandırtmasın