HyperFt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ışıklı evden çıktığında kız arkadaşın olmayabilir.

Ayrıca içimize ki nurcular faaliyete geçmiş. Namaza davet etmekmişte oymuşta buymuşta. Bırak kardeşim bırak nedir bu masum görünme numaraları, ağlama halleri falan? Davet ettiğinizi iddia ettiğiniz namazın hangi dinin ibadeti olduğunu biliyorsunuzdur sanırım. O dininde yol göstericisinin bir kitap olduğunu. Bu kitabın tüm kitaplardan öncelikli olduğunu. Buraya kadar birbirimize katılıyoruz eminim. İşte senin o namaza davet ettiğin evlerde bu kutsal kitaptan önce, ne idüğü belirsiz bir adamın yazdığı kitaplar öncelikliyse işte orda şüphe doğar. Müslümanlığınızdan şüphe doğar.
İşte senin ve senin gibilerin dini bütün kardeşlerime örnek olması lazım.

Hemen Nasih ve Mensuh konusuna değineyim. İslam dininde Nasih ve Mensuh konusu Hükmü Kaldırılan ayetlerdir aslında.

"Biz bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturursak, mutlaka daha hayırlısını veya benzerini getiririz." Bakara Suresi, 106

Örnek ayetler vermek gerekirse...

Alıntı
"...Her nereye yönelirseniz Allah'ın vechi (Allah'a teveccüh edilecek bir cihet) vardır." Bakara Suresi, 115

"sen hemen yüzünü mescid-i haram tarafına çevir," Bakara Suresi, 144
Alıntı
"Zina eden erkek, zina eden ya da müşrik olan bir kadından başkasını nikahlayamaz; zina eden kadını da zina eden ya da müşrik olan bir erkekten başkası nikahlayamaz. Bu, mü'minlere haram kılınmıştır." Nur Suresi, 3

"İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, Kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir." Nur Suresi, 32

Tabiki daha böyle bir çok ayet görebilirsiniz.

Mesela Allah (c.c.) bir ayet'te (ayet aklıma gelmiyor) Peygamber Efendimize soru sormaya gidenler önce fakirlere para versin diyor. Ardından bir zaman sonra yeni bir ayette ise bu emrimin zor geldiğini gördüm ve kaldırdım buyuruyor.

Burada anlatılmak istenen nedir ?

Sadakanın, yardımlaşmanın artması yayılması tabiki.

------------------------------

Birde direk olarak Kuran-ı Kerim'in Türkçe Meal'ini okuyanlar var ve okuduklarından hükm çıkaranlar var. Allah bu gibileri siz değerli Müslüman kardeşlerimden uzak tutsun.

Şimdi herkesin evinde Namaz Hocası vardır mutlaka... Açın ve bakın bakalım orada mesela Abdest almayı nasıl anlatıyor ? Birde bakın bakalım abdest almanın farzı nedir ? Madem biz herşeyin farzını yapacağız ne diye o zaman elimizi yıkıyoruz ? Burnumuzu ? Ağzımızı ? Kulaklarımızı ?

Demek ki neymiş.. Peygamber Efendimiz (S.a.v.) boşa gelmemiş dünyaya...

Öncelikle Allah boş konuşmaz ve boş göndermez. Kısa ve özdür. Abdestin farzı budur. Ama onu size öğreten Peygamber vardır.

İslam dininde Hadisler vardır. Fıkıh vardır. Tefsir vardır.

Özellikle buradan herkese tavsiye ediyorum. Mealini okuyun buna sözüm yok ama kesinlikle Tefsirde okuyun. Açıklamalı olsun ayetler. Gerekirse İmamlarımıza, etrafınızda Alimler varsa onlara sorun anlamlarını. Unutmayın ki bizler okuduğumuzu anlayıp sadece onu yaparsak dini bütün bir müsluman olamayız. Hatta Allah bilir ama Dinsiz oluruz tövbe haşa.

Ve alıntı yaptığım kişiye söylüyorum. "Zihni fukara olanın, fikri ukala olur." Siyaset biliyorsun bu doğrudur. Tarihte biliyorsundur bu doğrudur. Çok iyi bilgisayar kullanırsın ki buna da lafımız yok.

Ama gel gelelim ki bu kadar basit bir şekilde size bir kitap gönderilmiş açın bakın ne demek ? Mübarek adam sen kimsin ? ömrü hayatında kaç rekat namaz kıldın ? kaç kere Kuran-ı Kerim'i matematik kitabı gibi değilde Yüce bir kitap gibi efendi ve edepli bir şekilde okudun ? Ki okusaydın burada bu şekilde saçma sapan bir laf etmezdin.

------------------------------

Birde alıntı yapmadım ama arkadaşlardan biri o cemaat olsa olsa cübbelinin cemaatidir demiş. Sormak istiyorum İsmail Ağa Cemaati ile ilgili neler biliyor ?