benimde puanım pek iç açıcı değildi o yüzden doğudaki 4 yıllıkları yazdım, 17 tane 4 yıllık yazdım 13 tane 2 yıllık yazdım aralarından biri gelir inşaallah.
Sosyoloji yazmanı önermem, o bölümü bitirdiğin vakit iş imkanı yok denecek kadar az hatta hiç yok. felsefe tutuyorsa tercih edebilirsin kendini geliştirirsen dershanelerde görev yaparsın sonra kpss falan kapağı devlete atarsın, kamu yönetimi tercih edebilirsin iş var, maliye tercih edebilirsin iş var, ekonometriyi bilmiyorum, iktisat ve işletme mezunu çok var ondada iş bulmakta sıkıntı yaşayabilirsin.
sana önerebileceğim diğer bir bölüm sağlık yönetimi, yeni açılan bölümlerden bir tanesi, mezun olduğun vakit hastanelerde idareci konumunda görev alıyorsun.
bir diğer bölümde sosyal hizmetler, bu bölüme girebiliyorsan hiç kaçırmadan tercih et derim, bitirdiğin vakit devlette sıkıntı yaşamadan görev alıyorsun, yurtlarda, huzurevlerinde vs. idareci konumunda oluyorsun.
ayrıyeten 2 yıllık tercih edeceksen işçi sağlığı ve iş güvenliği tercih etmeni öneririm. 2 yıl bittikten sonra açıktan 4 yıllığa uzatırsın, bu bölümü bitirdiğin zaman işinde hazır sıkıntı yaşamassın istihdam var. bir diğer bölüm insan kaynakları yönetimi bunun 4 yıllığıda mevcut 2 yıllığıda, bu bölümden mezun oluncada işin hazır herhangi bir yerde işçi alımlarına bakıyorsun, sen ilgileniyorsun insanlarla .