kickboksturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu forumda onlarca yarışma yapılıyor ve birçok kazanan çıkıyor. Kimseyle kasıtlı bir sorunum yok. Aynı PSD dosyasını ben de hazırlayabilirim. İstediğiniz logoyu psd olarak hazırlayabilirim bu bir kanıt değildir. Çalışmanız tıpatıp aynısı gösterilen çalışma ile. Savunulacak hiçbir yanı yok. Orta kısmını 2 milimetre farklı yapmanız çalışmanızı farklı kılmıyor. Çocukça savunmalara girmeyiniz. Bunu tüm tasarımcı arkadaşlar da net bir şekilde onaylar ve bilir.

Emek harcamışsınız evet, fakat kopyalamak için bayağı emek harcamışsınız.
CrimsonKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dışarıdan müdahale etmek en son istediğim şeydir, fakat kendimi tutamadım. Kopyalamak demek kopyala-yapıştır yapmak değildir ki, bir logoyu görürsünüz ve gördüğünüz şekilde çizersiniz, ölçüler tıpatıp aynı olmayabilir ama fikir aynıdır, bu yüzden tasarım geçersiz sayılmalıdır.
Sizin yaptığınız tasarım gösterilen tasarımla birebir aynı. Siz tasarımı yapmadan önce o logoyu gördünüz mü bilmiyorum, ama görmemiş olsanız ve bu sizin fikriniz olsa bile, etik olan davranış tasarımı yarışmadan çekmektir. Çaldığınızı söylemiyorum, çalmamış olsanız bile o logo kullanılabilir bir durumda değil şu anda. Yarışma sahibinin de böyle düşüneceğini sanıyorum. Ama bu benzerlik karşısında savaş vermeniz çok manasız geldi bana. Böyle tesadüflerle çok karşılaşıyor, ben de çok yaşıyorum bunu, fakat yapılacak bir şey yok maalesef, tasarımı çekmek zorunda kalıyorum.

Kesinlikle tartışma yaratmak ya da ortamı germek gibi bir amacım yok. Sadece fikrimi söylüyorum, size hiç bir şekilde hakaret etmiyorum ya da 'çalmışsınız' demiyorum.

Herkese iyi çalışmalar.
Logoma benzeyen tasarım CrimsonKing'un dediği gibi kullanımda değil, ben nerden göreceğim bu logoyu onu anlamıyorum.

Neyse, bu çalışma 3 kişinin ortak kararı ile ortaya çıkmıştır. Benzeyip benzememesi beni bağlamıyor. Çoğu kişinin çalışması birbirine veya kurumların logolarına benziyor (vodafone vs)

Sonucların açıklanmasını bekliyelim.