Logo tasarımının bizce çıktığı aşikardır. Örnek gösterilen logoda, konkav kavisler daha sert iken bizim çalışmamızda vurgulanan model daha yumuşaktır. Kesiklerin, total çembere olan oranı açık bir şekilde farklıdır.
Dışarıdan müdahale etmek en son istediğim şeydir, fakat kendimi tutamadım. Kopyalamak demek kopyala-yapıştır yapmak değildir ki, bir logoyu görürsünüz ve gördüğünüz şekilde çizersiniz, ölçüler tıpatıp aynı olmayabilir ama fikir aynıdır, bu yüzden tasarım geçersiz sayılmalıdır.
Sizin yaptığınız tasarım gösterilen tasarımla birebir aynı. Siz tasarımı yapmadan önce o logoyu gördünüz mü bilmiyorum, ama görmemiş olsanız ve bu sizin fikriniz olsa bile, etik olan davranış tasarımı yarışmadan çekmektir. Çaldığınızı söylemiyorum, çalmamış olsanız bile o logo kullanılabilir bir durumda değil şu anda. Yarışma sahibinin de böyle düşüneceğini sanıyorum. Ama bu benzerlik karşısında savaş vermeniz çok manasız geldi bana. Böyle tesadüflerle çok karşılaşıyor, ben de çok yaşıyorum bunu, fakat yapılacak bir şey yok maalesef, tasarımı çekmek zorunda kalıyorum.
Kesinlikle tartışma yaratmak ya da ortamı germek gibi bir amacım yok. Sadece fikrimi söylüyorum, size hiç bir şekilde hakaret etmiyorum ya da 'çalmışsınız' demiyorum.
Herkese iyi çalışmalar.