Şu anda kız arkadaşının onlara bakış açısı nedir hocam ? Sürekli onlar doğru söylüyor falan diye düşünüyorsa beynini yıkayabilirler.

Ben cemaatçilerin dershanesine gidiyorum fakat sohbetlerine falan katılmıyorum. Oraya gitme sebebim de onların cemaatçi olması değil zaten.

Dershanedeki çoğu kişi onları tutuyordu birşey tartıştığımızda. Neyse bir gün ders bitti eve gidiyoruz.

Bi' arkadaş bayaa içli, dışlı rehberlik hocasıyla. Gel 5 dk. oturalım hocayla gideriz dedi.

Ben de tamam oturalım dedim. Neyse gittik yanına. Hoca arkadaşıma çay al gel de içelim dedi.

Arkadaş çay almaya gitti başladı bana. Üniversitede ne düşünüyorsun yurt mu, ev mi diye sordu.

Gidince yurtta kalacam ordan ev arkadaşı bulup eve çıkacam dedim. Nasıl güveneceksin tanımadığın kişilere dedi.

Ben de tanışacağım gördüğüm ilk kişiyle eve çıkacak halim yok dedim. Bir dönem yurtta kalırım sonra eve çıkarım dedim.

Gel bizim evlerde kal dedi. Ev için bulacağın adam hırsız mı, manyak mı belli değil dedi. Hem dinini öğrenmiş olursun falan dedi.

Ben de yok kimseye borçlu kalmak istemiyorum dedim. Ne borcu dedi. Bi' akrabam öyle lise sonda cemaatçilerle kalıyordu üniversiteye gitti abilik yapmadı diye şimdi selamını almıyor dershane hocaları dedim.

Öyle şey olmaz akraban belki başka birşey yapmıştır böyle birşey için selam almamak olmaz falan dedi. Bu şekilde insanları kendilerine bağlıyorlar.

15 tatilde yurttaydık. Bi' hoca vardı. Namaz kıldırıyordu ondan sonra biraz sohbet ederdi. Herif sohbete başlayınca sapıtıp resmen koyup, çıkartıyordu açık açık küfrediyordu. O yüzden bence yurtta kalsın.

Mesela bi' matematik hocamız var yeni geldi bu sene. Muhabbetimiz bayaa iyiydi adamla. Dershanede 2 tane tarih hocası olmasına rağmen bize geldi beni tarih çalıştırın ben KPSS'ye girip devlete geçmek istiyorum dedi.