Çöplük siteler evet daha az kazandırıyor. Ama nasıl çöplük siteler. Elinde 100lerce ve binlerce kişide olan bir başlıkla içerik yapıyorsun. Kendimden örnek vereyim. Çizgi film ve oyun. Ama şuda varki oyun açıklamasını oldukça uzun ve kendim yazıyorum kopyala yapıştır olayı olmuyor. Çizgi filmlerdede aynı şekilde uzun uzadıya çizgi filmin içeriğini özetliyorum. Buda bir çok kişide çöplük olanşeyler özgün bir hal oluyor diye düşünüyorum. 2 tane çizgi filmle alakalı sitem var. biri 3 aydır açık diğeri ise 1 haftadır. yeni açtığıma özetleyip ekliyorum videoları. Aynı içerik olmasına rahmen daha çok kişi geliyor ve sıralamasıda oldukça iyi bir iş çıkartıyor.
Google'ın tık saymadığını da duydum sonunda.
Bazı özel durumlara odaklanan bazı özel reklam ağları dışında Google Adsense en iyisi olmaya devam ediyor. Yasaklanmalar vesair tamam, onlara bir şey demiyorum...o konuda hatalar olabiliyor. Ancak ücretlendirme ve ödeme sistemi konusunda en iyi genel ağ Adsense'dir.
Dizi sitelerinin ziyaretçi profiline göre reklam çıkartmak ve bu reklamlara da tıklatmak kolay değil. Onun için rasgele tıklanan video önü reklam yasak. Dolayısıyla bu tür sitelerde 15-20bin tekil öncesi normal yerleşimdeki adsense'in kayda değer getirisi olmuyor gördüğüm kadarıyla. Onun yerine gittigidiyor tercih ediliyor ya da gözünü karartan video önü adsense yapıyor...gittiği yere kadar.
Ayrıca kardeşim senin bir yazına takıldım. "gözünü karartan video önü adsense yapıyor" bunun yasak olduğunu bilmiyorum. Çizgi film önünde reklam var. bunun yanında reklamı geçde. Ayrıca oyun önü reklamda mevcut diğer sitelerimde. bir çok kişidede bu var. şuan risktemiyim yani