Sultan Selim de ne mengüş ne küpe takmamış ki. O çok bilinen tablo da ta 19. yüzyıla ait, Yavuz'u bizzat gören birine değil yani. (O dönem ressamları eselerine heyecan katmayı sever. II. Mahmud'un sancak-ı şerif altında toplanma çağrısını resmeden ressamlar da olaya çok farklı şeyler katmıştır misal) Ayrıca Yavuz Selim dönemi tarihçileri böyle bir olayı hiç yazmamışken başka kayıtlara itibar ediyor insanlar. Yavuz Sultan Selim'in en itibar ettiği dostlarından birinin günlüğünü okumuştum ben ayrıca, onlarca olaydan bahsediyor ama böyle birşeyden hiç bahsetmiyor.
Mengüşle küpe de bir değil. Birisi, "cinsellik,dünyevi diğer zevkler,nefis vb." engellemenin/kurtulmuşluğun sembolüdür, diğeri kişisel tercih meselesi neden takıldığını bilmiyorum.
Ayrıca da sakin olsak daha iyi, gerek yok gerginliğe.
Teşekkürler,aradaki farkı bilmiyordum, bu arada Yavuz Sultan Selim'in dostlarından birinin günlüğü dediğin kitabın adını hatırlıyor musun? Okumak isterim.