SayfaNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
agresif adam. herkes biliyor neyin ne olduğunu. maliyetleri düşürmek ve ucuza vps isteyen müşterileri geri çevirmemek için sata kullanılıyor.

8gb ram, hw raid1 ana makineye openvz tabanlı 10; vmware esxi tabanlı 7 adet 1gb ram sunucu açabiliyorum. sorunsuz çalışıyor.

şimdi ben bozuk ciğer mi satıyorum??
Bozuk ciğer olur mu yav :P

Abi şöyle demek istiyor. Atıyorum bir vps sattın hadi band hızı çok yüksek bir vps verdin diyelim. Bu adam torrenti açıp download - upload asılıyor.

bu vps in barındığı diskteki diğer vpsler etkilecektir. Çünkü vps durmadan hdd ye yükleniyor.

Doğal olarak diğer vpslerin performansı düşüyor. SAS burda SATA 2 den biraz daha performans lı olur ama biraz daha çünkü diske yüklenim çok yüksek oluyor.

Bir diskte bu tür 4 vps açılırsa ne sata2 ne sas etki yapabilir.

Sen donanımsal raid 1 yapıyorsun yedeklemeli çalışıyor. Bunda güvenlik yüksek performans tek diskin gücüne kalmış.

SATA 2 den performans alabilmek ve işi ucuza kapatmak için en az 3 disk kullanıp raid 5 yada verileri yedekleme alıpta güvenli tutuyorsa iki disk le raid 0 yapmak daha iyi ama güvenlik yoksa hiçbiri raid 1 in yerini tutmaz.

SAS larda o kadar uçuk fiyat değil Tutup datacenter size SAS ın fiyatını direk sizden alırım demiyor:

http://www.google.com/products/catal...ed=0CB4Q8wIwAQ#

300 GB lık sas ortalama 280 Dolar. 1GB = 1 $ a geliyor.

HP, IBM saslar dediğiniz fiyatlarda ama ona birşey diyemem. 780 $ aynı özelliklerdeki 300GB SAS. Bu işte maaliyeti abartıyor.

VPS de en etkili donanım hepimizin de bildiği gibi disk.

http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=si...e5eba531b8622c

Bazı şikayetler yavaşlık sorunu.

Müşteriyi memnun etmek için yani 40 dolar daha verip donanımsal raid 5 raid 0 kullanıp en az 2 disk takmak en mantıklısı.

Benim şahsi düşüncelerim bunlar.

Kullanılan yazılımlar da donanımlarda önemli önemsiz değil bu arada.

Edit:
Kusura bakmayın yazmayı unuttum;

DC den kiralandığında SAS uçuk fiyat değilde eğer siz kendiniz makinaya direk yatırım yaparsanız SAS uçuk fiyat çıkartıyor. SAS a vereceğimize o parayı iki disk daha takar raid sistemine çeviririz.