Şimdi konuya muhalefet arkadaş sanıyorki biz SAS disk kullanmak istiyoruz. Yaptım, onu da yaptım. 10K TL yatırım yaptım, SAS Diskler aldım, buna uygun bir sunucu aldım. Sonra ne oldu?
8 CPU, 2 Gb ram'li VPS'e haklı olarak 120 TL fiyat biçtim, denyonun biri 150 liraya c2q makine kiraladı, 2 gb ram'i 20 liraya sattı.
Ben ne yaptım? Ne yapayım, hazır makineden aldığımı da anadolu efes biracılık a.ş.'ye yatırdım, bolca da baş ağrısı çektim, majezik'le çare aradım, psikolojim alt üst oldu. Kısacası, bu fiyata satış yapamadım. Doğal olarak bu kadar para harcamanın da gereksiz olduğunu düşündüm ve sata diske çeviriyorum ilgili sunucuyu.
Nasıl yaparız, nasıl ederiz de r10 ahalisini kaliteli hizmetin - güçlü sunucuların 20 - 30 TL'den satılamayacağını anlatabiliriz çabalarının sonuçsuz kaldığı geceleri hatırlayalım..
Kısacası bin dolarlar vererek, bu işe yatırım yaparak ve kaliteli hizmet sağlamak isteyerek hata yapmış olmayı hiçkimse istemezdi, eğer alinin hakkı aliye verilseydi.
O bahsedilen denyo 2 gb ramli sunucuyu, 20 liraya verir, canım yurdumun insanı "la bak la bu adam 2 gb ramli sunucuyu 20den veriyor" diyerek balıklama atladığı sürece, bu işi hakkıyla yapanların önü daha çok kesilir.
Bu konu milyar kez tartışıldı ve bir sonuç çıkmadı. Sadece insanımızın biraz gözünün açılması gerekiyor, üç kuruşa beş köfte yok.