Altay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam saçmalamayın ne 3000tlsi şakamı bu ben okulun muhasebe bilgilerini kontrol etmiştim sizn dediğiniz ücretin gelmesi imkansız çünkü hademe ücretlerini bile ödüyor devlet resmi olanları yani sizin söylediğinz 3000tl falan değil daha yüksek meblağlar geliyor.3000tlnin katlarca fazlası hemde 10000 20000rl falan değil daha fazlaları

Yanlış biliyorsun.
Milli Eğitim müdürlüklerinin okullara verdiği en büyük para 10.000 TL'dir. Onun içinde birsürü şartları var.
Sıradan bir okula max. 5.000 TL veriliyor. Bu para 1.000 Lira'ya kadar inebiliyor. Bazı okullar bu gelirlerden alamıyor bile.

Okullardan su, elektirik doğalgaz parası alınıyor.
Okullarda güvenlik, hizmetli, muhasebeci, temizlik malzemeleri, kırtasiye malzemeleri bunlar hep giderler.

Milli eğitim müdürlükleri okullara senede 3-4 defa şu yazıyı gönderir.

"Okulların giderleri için harcanacak kaynakları mahalli imkanlarla sağlayınız. Ödenek veremiyoruz"

Bu mahhalli imkanlarda aidatlar, okulun kantincisinin,servisçisinin verdiği paralar v.s

birçok kişi basit birşey sanıyor bunu. Müdürün, okul aile birliğinin parayı cebine attığına mı inanıyorsunuz?
Siz parayı verdiğinizde size makbuz kesiyorlar. O makbuzu kestikleri için okulun mu muhasebe defterine işlenir. Buda demek oluyorki cebe atılmıyor.

Ben liseyi bitireli çok oluyor. Durum 30 yıl öncede aynıydı, 10 yıl öncede aynıydı şimdi de aynı.