o 4.6 tl'i devlet zaten ödüyor Ortaöğretim seviyesinde ki bütün eğitim öğretim hizmetlerini karşılamak devletin görevidir aidat diploma ücreti kayıt ücreti v.s. bunlar yasal değildir. Yalnız bu konuda MEB'inde biraz iki yüzlülüğü var size para vermeyin der okullarda artı kaynak isteyince öğrencilerden alın para der.
Lâkin öyle birşey varki devlet aynı zamandada okullara ciddi yardım yapmakta. Müdürün ilgi alakasına bakıyor. Mesela ben anadoluyken devlet çok ciddi yardımlar yapıyordu okul komple boyanıyor , güvenlik kameraları takılıyor herşey ya aklınıza ne gelirse ve öğrencilerden hiç aidat alınmıyordu.
Ortaokuldayken 50 lira aidat verdiğimi bilirim sınıfa bilgisayar destekli projeksiyon sistemi kurulması için. 2 sene istediler 2.sene yaptılar bu işlemi ben 8.sınıftayken. Diplomayı almaya gittiğim gün bağcılar belediyesinden bir muhabir geldi ve sınıfların resmini çekmek istedi. Ufak bir muhabbetle Bağcılar belediyesinin yaptığı bilgisayar destekli projeksiyon sisteminin resimlerini çekip belediye gazetesine koyacaklarını söyledi. ( yani müdür parayı toplattı ama oysa belediye yapmış )
Yani olay gerçekten müdürde bitiyor. Müdür isterse devletten parayı alıp herşeyi yapıp aidat almasına bile gerek kalmıyor. Bi yerde zorlandığıda oluyor ama okulun.Yıllardır almayan okul sadece 1 seferliğine mahsus 20 lira toplamıştı.