Yazdıklarınıza katılmıyorum. Bunu da şöyle açıklayabilirim. 4-5 sene önce Cs kafelerde bilinirliği ve oynanırlığı daha çok artıyordu. Genelde L a n üzerinden oynardık (sene 2002). L a n üzerinden oynanan bir oyunun online oynama bölümüne geçişte kafe ve internet hızları pek iyi değildi. 2005 te ben Beschwa denen bir serverde oynardım. Genelde Rus 1.5 lerinde zaman geçirirdik. O zamanda küfür vardı ama insanlar hile programlarından pek haberdar olmadığı için küfürler genelde sohbet edilince çıkardı.
Günümüze bakınca bilgisayarı olan her evde internet mevcut. Doğal olarak çocukların büyük ilgisi olan abilerinden gördükleri Counter Strike oyununu oynamak istiyorlar. Öyleki karşı komşumuzun 7 yaşındaki çocuğu daha dün bizde CS:Source oynuyor

. Üstelik 1 yıldır oyuncu bu çocuk. 7 yaşında çocuk CS:Source oynarmı diyeceksiniz ama inanın bir çok kişiden iyi oynuyor. (Not: Çocuğu babası gönderiyor oynasın diye

1-2 gün oynatıyor 1-2 ay oynatmıyoruz..). Doğal olarak cs 1.6 oynayan olgun yaş grubu hileler ve banlanmalardan bıktığı için CS:S yi yada CS yi steam üzerinden oynuyor. Fakat burdaki maddelerde bahsedilen
çoluk çocuk kısmına katılmıyorum.
Onlar çoluk çocuk değil, küçük arkadaşlarımız. Oradaki maddeleri sadece çocuklarmı yapıyor? Yaşı 30 olsun 25 olsun 13 olsun 7 olsun farketmiyor.
Ailesinden aldığı eğitime göre oyunda saygı sınırını yansıtıyor. Açıkcası ben Silkroad online de oynadım ve 13 yaşında Butahan isimli bir arkadaşımızla tanıştım. Açıkcası çok çalışkan ve saygılıydı. Yani şunu demek istiyorum oyuncunun yaşına göre iyi kötü diye sınıflandıramazsınız.
İsim olarak verdiğiniz bahsi geçen firmaların kaç serveri olduğuna bakınca müşteri potansiyeli ortaya çıkıyor. Açıkcası o kadar müşteriden ak ile karayı ayırt etmek demek tüm işi bırakıp sen iyimisin sen kötümüsün diye samanlıkta iğne aramaya benzer. Kesenin ucunu açan herkes server sahibi olur. (istisnalar hariç) Kesenin ucunu açan herkes admin olamaz. Ayrıca serverin asıl sahipleri sunucu sahibi değildir, o serveri kiralayan ve kullanım hakkını alan kişi serverin geçici sahibidir. O yüzden ak ile karanın takibi yapılması imkansızdır.
Benim kendi düşüncelerime gelecek olursak; buraya cevap yazan bir çok kişi cs 1.6 oynuyor ve çoğu kişi sigarasını bilgisayarının başında içiyor. Cs 1.6 Steam fiyatı ne kadar? 9.99 dolar yani 15-16TL. Kredi kartı olmayan gidip bir kafeciden 20 lira verip alabilir. Steam da CS:Source fiyatı 19,99. Yani yaklaşık olarak 35 lira. Ben indirim olduğu zaman 6 dolara almıştım. 35 lira çok para ama bir çok oyuncu bu yazdıklarımdan fazla parayı diğer oyunlara veya cs de adminlik alarak çar çur ediyor. Kaliteli kitle ise parasını verip CS:Source oynuyor.
Açıkcası birşeylerin kötüye gitmesi zamanın değiştiğinin göstergesidir. Bu zaman değişiminde sizinde çağa ayak uydurmanız gerekir. 8-10 yıl sonra halen cs 1.5 oynanıyorsa yapacak birşey yok. Yerinizde saymaya devam edelim. Oysa cs 1.5 in cs 1.6 nın ve cs:s nin bir çok alternatifi var. Fakat hiç biri cs tadı vermediği için bu oyun oynanıyor. O yüzden cs yi hilesiz ve küfürsüz bir ortamda oynamak istiyorsanız ya kafa dengi bir server bulacaksınız yada steam alıp yeni insanlarla tanışıp ortam yaratacaksınız. Yoksa konu uzayıp gider.