Sektöründe bayağı tanınmış bir firmanın web sitesini yapmıştım. Yaptığım işlerde genelde müşteri aksi bir talebi olmazsa domainler hep benim üzerime olur. İş bitti siteyi yayına koydum yalnız 400 TL bir ödemeleri kaldı. Siteyi yayınladıktan belli bir süre sonra firmanın bu işlerle uğraşan yetkilisine ulaşamaz oldum. Sürekli bir kız çıkıyor not bırakın o sizi arayacak falan diyordu. Bende sitelerini kapatmaya karar verirdim belli bir süre daha bekledikten sonra da siteyi kapattım. Ardından beni bu kişi aradı ve siteyi açmamı istedi bende ödeme gelmeden açamam dedim kendisine defalarca ulaşmak istediğimi ama ulaşamadığımı söyledim. Biraz telefonda atıştık bu arkadaşta dava açacaklarını söyleyip telefonu kapattı. ben domainin benim adıma kayıtlı olduğuna güvenerek elinden geleni ardına koyma dedim. Ardından bir arkadaşım vasıtasıyla bilişim suçlarına bakan bir avukata ulaşıp durumu anlattım. Avukat bana marka tescili yapılmış ise firmanın bir kaç dava açabileceğini ve davaları kazanma şansımın çok düşük olduğunu söyledi. Ayrıca bu firmanın bana işveren konumunda olduğunu ve benim bu durumda firmanın malını alıkoyduğumu bunun aramızdaki yaışmalarla ispatlanabileceğini söyledi. Bu firmanın bilgilerini içeren bir web sitesininde bu domain altında yayınlanmasınında dezavantaj sağlayacağını söyledi. İşleri daha kötüye götürmeden aranızda anlaşma yollarını deneyin yine de istiyorsan şansımızı deneriz dedi. Benzer bir olay olduğunu düşünüyorum. İlerde işler bu duruma geldiğinde fikir vermesi açısından göz önünde bulundurmanı öneririm.