digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teknolojiden daha iyi evrim mi var? Varlıklar çevrelerien uyum sağlarken evrilirler. Bazı mutasyonlar avantaj sağlar. Böylece kendi türündeki diğerlerinden daha fala hayatta kalma avantajı sağlar ve baskın olur. Ve bu değişiklikler senin diğer hayvanlardan ayrılmanı sağlar.

5000 senedir insanoğlu değişmedi demenden zaten olaya bakışın zayıflıyor. Evrim daha büyük süreçlerde ortaya çıkmıştır zaten.

Ayrıca evrime teorisine karşı çıkan belli bir radikal grubun sürekli Darwin üzerinden oynaması da belden aşağı burmaktır. Darwin elindeki kıt kanaat bilgilerle çok büyük bir fikir ortaya atmıştır. Ama çok eksiktir. Darwin'in çok yanlışı ve eksiği vardır. Bugünkü bilimsel düzey ile Darwin'in pek çok noktada teorisini yanlış temellere kurduğunu bulunmuştur. Ama bu teorinin var olmadığına değil Darwin'in söylediğinden farklı şartlarda işlediğini ve var olduğunu destekler.

Darwin'e karşı bazı aklı evvel bilim adamlarının ortaya attığı bir teori vardır. Akıllı tasarım. Yanlışlanamayacak hiç bir önerme bilimsel değildir. Biri bizi Allah yarattı dediğinde bunun aksini ispat etme imkanınız yoksa bu önerme bilimsel değildir.

Darwin'in evrim teorisi sadece mutasyon değil doğal selleksiyonu ve tür içindeki değişiklikleri de anlatır.

Artık insanoğlu çevre koşullarına uyum sağlamıyor. Çevreyi kendine uygun hale getiriyor. Sen oksijenli tüple dalış yapabildiğin için su altında nefes alabilen bri amfibik insan olmayacak. Çünkü bu ona genlerini taşıması için bir avantaj sağlamayacak.

Bir de evrim teorisi insan maymundan geliyor demez sadece. Bu karşı çıkan yobazların hakaret amaçlı kullandığı bir savsatadır. Evrim teorisi insan ve maymun ortak bir primat atadan gelir der. Yani biri insan olarak evrimleşmiştir diğeri maymun. Maymun insana dönmez. İnsan maymuna dönmez. Ama asıl ortak ata ikisine de dönebilecek potansiyele sahip bir primattır.

Hatta evrim teorisi daha fazlasını söyler. Der ki yaşam denizlerde başlamıştır. Hepimiz tek hücreli bir canlıdan geliyoruz. Bunun için de 2 ortak neden söyleyebiliriz. Birincisi tüm canlılar ortak organik köekenden gelir. Yani arının da dna sı vardır, insanın da domuzun da... Eğer arının dna sı, insanın cna sı, ineğim slr'si olsaydı bunların bir birlerine dönemeyeceğini söyleyebilirdiniz. Hepsinin genetiğinde ortak kodlar vardır. Diğer bir mesele ise hepimiz denizi içimizde taşırız. Yani denizden dışarı çıkan canlılar denizi bedenlerinde dışarı çıkarmıştır. İnsan bedeninin 3/4 ü sudur. Ve hem de tuzlu sudur. Kanınıza bakın, terinize, idrarınıza, sümüğünüze, bedeninizden çıkan tüm sıvılar tuzludur. Yani denizden çıkarken içimizdeki denizi de beraber çıkarmışız şimdi su altına daldığımızda hava tüplerimizi götürdüğümüz gibi.

Bunlar bilimsel önermeler. Bilimsel önermeye inanıp inanmamanız kimseyi bağlamaz. Zaten bilime hiç değer verilmeyen bir kültürde yaşıyurz. Siz yerçekimine inanmasanız ayaklarınız yerden mi kesilir? Doğa kurallarının ve bilimin sizin inanmanıza ihtiyacı yok. İnsanlar binlerce sene boyunda dünyanın düz olduğuna inandılar bu dünyanın çok umurunda mıydı sanki?

Bilimsel veriler dini bilgiler ve doğmalar gözardı edilerek yorumlanır. Bir bilimadamı bizi Allah yarattı derse zaten artık bilimadamı olmaz. Çünkü şüphe edilemeyen yanlış olduğu iddia edilemeyen bilgi doğmatiktir.
Peki genlerle iletilen kalıtsal özellikleri nasıl açıklayacağız? Basit bir örnekle, yeni doğan çocuklar emme ihtiyacı duyar çünkü bu ona genlerinden aktarılmıştır. Bunun gibi bir sürü örnek. Peki denizde tek hücreli canlılardan gelen ortak bir ataya sahipsek bu gibi kalıtsal özellikleri nasıl kazandık? Ya da, mesela bitkiler fotosentez yapmayı nasıl öğrendi?