Üstad sen ne mezunusun? Akademik kariyerin ne? Daha iyi çalışmalar vardı diyemezsin.. Bana göre daha iyi çalışmalar vardı diyebilirsin. Bu konuda anlatmak istediklerim var ama susuyorum. Kelimeleri daha özenli seçelim. Biten bir yarışmayı daha fazla alevlendirmeyelim lütfen. Katılan 20 kişi kazanan 1 kişi varken kalan 19 kişiyi kışkırtmaya çalışmanın bir anlamı yok.
Herhangi bir üniversitenin Grafik veya Mimarlık bölümünde akademisyensen o ayrı. Sözümü geri alır görüşün için teşekkür ederim. Yok değilsen kendi zevklerine göre yorum yapmayı bırak. Bana göre cümlesini kullan. Sana göre kim birinci olmalıydı onu da söyleyecek kadar cesur ol? Söyle de sonuca bakalım.
Dışarıdan atlamış gibi olacağım ama bu tutumunuzu anlayamıyorum. Her gün saatlerini tasarıma ayıran, her gün binlerce logo tasarımı görüp inceleyen kişileriz, 'akademisyen değilsen umurumda değil söylediklerin' gibi bir tutum izlemeniz yanlış. Benim fikrime göre de yanlış bir seçim yaptınız, ben olsam tolgi'nin çalışmasını seçerdim. Ama bu sadece bir fikir tabii ki de, buradaki tasarımcıların -iyi olsun, kötü olsun farketmez- fikirleri önemlidir, bunu söylemeye çalışıyorum. Önemseyip önemsememek size kalmış, sonuçta siz birinciyi seçmişsiniz kendinize göre, zaten kimse buna laf etmiyor. Biz de burada fikir belirtmekte özgürüz, yarışmaların ardından yorum yapma hakkına da sahip olmalıyız bence. Bir anlamda beyin fırtınasıdır bu.
İyi çalışmalar herkese.