Kemal iyi hoş diyorsunda darbe yapınca anayasa değişecek zaten

Yani darbeyi yapan düzeni değiştirecek kahraman olacak ki bakmayın bugün karşı çıkanların %80-90-ı hepsi tebrik etmişlerdir Kenan Evreni o zamanın gazetelerini okursanız ama o zaman darbeye rağmen karşıt yayın yapıpda tutuklananlar ise bugün darbe yanlısı olmakla suçlanıyor burada ki çelişkiyide çözemedim hala. Yani darbe hiç bir şekilde engellenemez. Çünkü darbenin planı olmaz yazılı belgesi falan hiç olmaz çünkü bu tür şeyler çok üst kurullarca Orgeneraller toplantısında konuşulur ve sadece konuşma olarak kalır. Her orgeneral karar sonrası bulunduğu komutanlıklara haber verir. Şu an bir sürü darbe planı var ortada peki 1960 ve 1980 darbelerinin bir tane planı var mı yok çünkü darbenin planı olmaz.
Darbe kanunla engellenemez ama kanunla caydırıcılığı artırılabilir diyorum ben de zaten. Ayrıca o dönem Evren'i tebrik etmek, hatta yanaklarından öpmek zorundasın ki siyaset hayatın devam edebilsin

O yüzden bilemeyiz kim gerçekten destekledi kim karşı çıktı.
Darbenin planı olmaz olur mu. 60 darbesi oldukça planlıydı. Hatta Cemal Gürsel'in, darbe yapmadan önce Menderes'e cumhurbaşkanlığı teklif ettiği, asıl sorumlunun Bayar olduğunu yazdığı ortaya çıktı.
Yani asıl maksat şu ki, darbeyi kanunla engelleyemesek bile, "kanunla darbecileri koruyan ülke" statüsünden çıkalım artık.