Teşekkürler. Ayrıca, ideolojisinden dolayı değil de paket içeriğinden dolayı hayır'ı destekleyen ve neden, hangi değişiklikten dolayı hayır dediğini izah edebilecek arkadaşlar varsa gerçekten tartışmak isterim. Öyle biri bulamadım henüz çünkü.
En basitini söyliyeyim, diğerlerini uzun uzun tartışırız.
Kenan Evren'i yargılayalım diye yaygara koparıp evet denmesini isteyenler düne kadar MHP tarafından verilen " Darbe yapanlar için zamanaşımı olmasın " teklifine hayır oyu vererek kararın düşmesini sağladılar.
1 yılda ne değişti de 1 sene önce o kişilerin yargılanmasını oy birliği ile reddedenler bugün hadi evet diyin de onları yargılayalım diyor ?
Mevcut hazırlanan ve geçirilmesi çalışılan anayasa geçse bile çok büyük bir ihtimalle bu kişileri yargılamam hukuken mümkün olmayacak. Eğer samimi olsalardı geçen sene yalnızca kendilerinin reddettiği teklif ile bu kişiler yargılanabilecekti. Sebebi de çok açık. 80 ihtilalinde dokunulmamış, önü kesilmemiş tek oluşum mevcut hükümettir. Bunu döneme ait her türlü belge ile kolayca anlayabilirsiniz.
İnciciler için özet geçelim: Bazı hırslar uğruna dayatıldığı için HAYIR.