Ben overclok yapmayı düşünüyorum ama sistem sıcaklıkları yüksek.Boştayken 45 sadece masa üstü uygulamalarda 65 kadar çıkıyor
İşlemci : Amd x4 965 3.4 GHz Stok soğutucu
Anakart : Gigabyte GA-ma785 ud3h rev 1.0
Bellek : Hi level 4 gb 1333 MHz (2*2) kit
Ekran Kartı : HD4200 onboard olarak kullanıyorum.(Bir kaç ay sonra hd5850 almayı planlıyorum.)
Kasa : AKASA zen + 520w psu (kasa içinde gelen)
Windows 7 64 bit kullanıyorum
Benim asıl sorum şu mümkünse vatan computerden önerebileceğiniz bir cpu soğutucusu var mı ? Stok fan resmen kafamı ütülüyor.
Ve bu soğutucuyu aldıktan sonra overclok öneriniz nedir ?
Sıcaklığın yüksek. Maleysef böyle bu durumda overclock etmen sakıncalı.
http://www.kuarktek.com/Hava-Sogutma...ci,CA2-23.html
Kuarktek benim kendi firmam ve sitemdir. Burdaki soğutucuların hepsini bizzat test ettim. Evet soğutucular biraz pahalı fakat ben her zaman işlemci soğutucusunun güç kaynağı gibi evladiyelik olduğunu düşünmüşümdür. Bir kere al ve hep kullan. Soketine uyumlu olan bir tanesini seçebilirsin. Özellikle Noctua NH-D14 su soğutmaya çok yakın performans veriyor ve tam bir soğutma canavarı. Yanlarında gelen fanlarda mükemmel. Daha uygun bir çözüm istersen zeroterm öneririm. Eğer istanbuldaysan makinanı firmaya getirebilirsin, soğutucuları üzerinde deneriz ve sonuçları görürsün. Firma merkezimiz aynı zamanda overclock topluluğumuz olan İyi Fikirler Atölyesininde test merkezi. Soğutma çözümünü seçip aldıktan sonraki sıcaklıklarına göre overclock miktarına karar verebiliriz. Bazı işlemciler ciddi ısınırken bazı işlemciler hiç ısınmayabiliyor.