Zaten Türk Halkı ile Kürt halkı arasında bir sorun yok.Sorun Aşırı milliyetçi grupların Türkler adına hareket etmesinden kaynaklanıyor.Halkın ırkçı olduğunu söylemedim söylemem de.Benim fikrimce MHP ve benzeri ırkçı kurumlar ile Pkk ve yandaşı kurumlar bir olup bu ülkeyi bölüyorlar.Eğer ortada duran bu gerçeği hala göremiyorsak,birazda kendimize kızmalıyız.
Bak arkadaşım 10 sene önce kürt sorunu diye bir şey yoktu değil mi?Neden açılım çıktı ? Başa geçenler açılım diye bir şey çıkardı.TRT6 çıkardı, olur olmadık şeyler yaptı.
Oysa böyle bir sorun yoktu, bana göre iyi-kötü geçiniyorduk zaten böyle bir ayrımcılık yoktu.Bu açılım yüzünden bu tür sorunlar arttı, gerginlikler arttı..Asıl bölücüler bunları yapanlar, açılım ayağına oldu bu olaylar.Milliyetçilerde geriliyor yani, ben bu vatanın evladıyım, bir kaç kişi gelip açılım diye bir şey çıkarıyor.Ben 10 Şehit verdikten sonra, 30-40 tane eşek sürüsü dağdan iniyor,gösteri yapıyor, halay çekiyor ? Benim analarım ağlıyor, feryat yakıyor ?
Bak ağlayanlar, üzülenler milliyetçilerin bir kısmı, hepsi Türk.
Bu konu uzar gider, zaten milliyetçilik biterse ülkede bir şey kalmaz benden söylemesi..