KoRuYuCu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Irkçılığı savunan yok, işte yine aynı şeyi yapıyorsunuz.Mesela ben sapına kadar milliyetçi biriyim, ancak orada kürtlere yapılanları onaylamıyorum çünkü ne kadar kötüsü varsa, zamanında bizlere yardımcı olmuş; destek olmuş; kardeşce yaşadığımız kürtlerde var.Zaten orada kürtlere saldıranların hepsi mhp'li, hepsi millyetçi diyemezsin.. Zaten ben gördüğümü söyleyim, bu kafayla gidersek Türk-Kürt kavgası çıkar, birileri gelir tepemize konar.Zamanında sağ sol vardı, kardeş kardeşi vuruyor öldürüyordu.. Asker olaya el attı, neyseki birazda olsa düzeldi, ama şu gündemde suçlu darbeciler oluyor.. O günleri kimse düşünmüyor,nasıl mış ? neden yapılmış darbe ? elbette iyi bir şey değil, toplum olarak gerek ülke olarak geriye gidiyoruz her alanda ancak yapılması gerekliymiş o zaman..

Kardeş sana hâlâ kızıyorum ama, şimdi pkk ile milliyetçiler ülkeyi bölmeye çalışıyor diyorsun.Sana şunu soracağım daha önceden şundan 10 sene önce kürtler ile ilgili çok sorun varmıydı ? Yani bizim dolmuşcularımız, plazamızdaki arkadaşlar, pazardaki darıcıya kadar tut çoğunluğu kürt.Bunu herkes biliyor ve kimse gidip kafasına vurmuyor du sen kürtsün, sen satış yapamazsın diye.Ama asıl bölücüler gelip açılım diye bir şey çıkarttılar, 30 50 tane iti dağdan indirdiler ve ŞOV yaptırdılar ki biz o zaman Şehitler vermiştik içimiz yanerken..

Şunuda söyleyim, ülkede milliyetçiliğin olmadığını düşünemem ben.. pkk ile aynı kefeyede koymam, son sözümü söyleyim ; bitireyim...

pkk asker öldürür, milliyetçi askere gider şehit olur.
Herkes askere gidiyor elbet ancak pkk ile milliyetçilik çok farklı şeyler, artık bu benzetme hoş olmuyor bence.

Saygılar.
Zaten Türk Halkı ile Kürt halkı arasında bir sorun yok.Sorun Aşırı milliyetçi grupların Türkler adına hareket etmesinden kaynaklanıyor.Halkın ırkçı olduğunu söylemedim söylemem de.Benim fikrimce MHP ve benzeri ırkçı kurumlar ile Pkk ve yandaşı kurumlar bir olup bu ülkeyi bölüyorlar.Eğer ortada duran bu gerçeği hala göremiyorsak,birazda kendimize kızmalıyız.