Toklambis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
54 doğumlu biri İETT de memur oluyor, memur olarak çalışıyor ardından 80 darbesinden sonra siyasete giriyor ve 83 yılında ilk belediye başkan adaylığını koyuyor, ardından siyasi hayatını hepimiz biliyoruz zaten yazmaya gerek yok belediye başkanlığı vs.

Benim sorduğum şey hangi aralıkta bu kadar başarılı bir ticaret hayatı olmuş ?

Ayrıca 30 yaşında ki biri elbette iş adamı olabilir bunda bir problem yok. Asıl problem 30 yaşında ki bir "işadamı" nın milyon dolarlık gemiler almasıdır. Bu sermayeyi toplamak için uzun yıllar ticari hayatını sürdürdü sanıyorum. Aslında burada da bir gariplik yokmu ? Her ne kadar askere gitmese de bu kişi yani oradan bir zaman kazanımı olsa da başbakan ın arkadaşı tarafından sağlanan burslarla eğitim hayatını yurt dışında en iyi şekilde sürdürmüş ve hayatının belirli bir dönemini eğitim için ayırmıştır, sorumu bu kişi içinde soruyorum. 30 yaşında ki biri milyon dolarlık yatırım yapıcak sermayeyi hangi aralıkta ve nasıl sağlamıştır ?
Yanlış biliyorsunuz. Erdoğan 1980'de IETT'den ayrılıyor. Özel bir şirkette çalışmaya başlıyor, askere gidip geliyor o şirkette devam ediyor, sonra da başka bir şirkette genel müdür oluyor.

O gemi vs. meseleleri için Ahmet Özal'ı örnek gösterdim ama ben de açıklayayım hadi. Ahmet Erdoğan'ın bireysel değil, Mecit Mert Çetinkaya ile kurmuş olduğu şirketi var. Ve başbakanın açıkladığı gibi de milyon dolarlık değil, 300.000 $lık teminatlarla ödenen bir gemi. Diğer ortağı ne yaptı ticari hayatı nedir o kadarını da bilmiyorum artık açıkçası.