heLLoFtHewoLf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yukarda yazmıştım ama okumadın sanırım, tekrar yazayım.Yanlış ekonomi şudur.

Hükümet şimdi dediki taa geçmiş yıllarda başa geldiği ilk zamanlarda, Allah Allah dedi benim emeklim çok az maaş alıyor, biraz daha vereyim ,dediki bankaların önünü açayım, yatırım yapabilsinler, halkımın isteğine cevap versinler hoop noldu, tüm halk şimdi bankalara borçlu,diyorki ben başa geldiğimde şu kadar dış borç vardır, bakın bakalım şu anda ne kadar kaldı, ben geldiğimde emekli maaş şu kadardı bakın bakalım şimdi ne kadar, sen o kadar devletin para basan makinalarını ( fabrikalar, şirketler vs.) özelleştir özelleştir, yani sat sat ve ordan gelen sıcak paralarla bunları yap,e nolcak hazırdaki para elbet bitecek, şimdi bu paralar bitti , tekrar halka yöneldi , dediki halka ben sana bir hizmet vercem,ama sende bu hizmetten yararlanmak için bana biraz daha para vereceksin(zaten bu halk devlete bir sürü vergi veriyor, ötv dir kdvdir, bilmem nedir veriyorda veriyor yani).Sen ülkemizdeki ömür süresini biliyormusun bizim ülkemizde yaşam sınır 80 90 mı ?, ulan bi insan nasıl 65 ine kadar çalışsın o saatten sonra emekli olup emekli parasını yiyebilsin, atıyorum aklı selim günde 5 vakit namaz kılabilsin (ülkemizde öyle, anca emekli olunduktan sonra ibadete başlıyoruz) adam hayatını yaşayabilsin ? Neymiş efendim Avrupada emeklilik yaşı 65 miş miş, Avrupadaki şartlarla Türkiyede ki şartlar birmi de sen böyle konuşuyorsun ?Hemen her konuda afedersin ama qıçınızı Avrupaya dayamayın, bişey oldumu hemen bağırıyorsunuz e siz AB yi istemiyormuydunuz, AB de böyle diye, istemiyoruz efendim , Biz AB ye uymak zorunda değiliz, Şartlarımızı sunarız kabul ederlerse ederler etmezlerse etmezler, olay budur.Bu politika yürütülmelidir.Bu hükümetin başa geldiğinden beri bana açtığı fabrikaların çeşit cins ve sayılarıyla, kapattığı fabrikaların , özelleştirdiği fabrika vs lerin, sayılarını verebilirmisin ? Ulan sen sırf mekruh diye gider Tekel fabrikalarını kapatırsan , ula o bile pok gibi para basıyordu ya yazık, Dinle Devlet işleri aynı karıştırılamaz diye kabak gibi anayasada yazıyor, ama ipleyen kim değilmi.Hadi bunları kapattı yerine daha güzel işleyen fabrikalar, üreten fabrikalar açsa amenna dicemde onlarda yok.
Yani canım kardeşim, ortada üreten bir fabrika malesef yok, devlet hazırdan alıp hazırdan yiyor,ortadaki parayı döndürüyor yani sadece o kadar.
Dış borç konusunda; şuan TC tarihinin en iyi dönemini yaşıyoruz. Siz dış borç şu kadar oldu deyip gelire bakmazsanız tabi kötü görürsünüz. O mantığa göre trilyonlarca dolar borcu olan Amerika batmış bitmiş. 5 lira gideri 10 lira geliri olan adam mı daha zengindir, 2 lira gideri 3 lira geliri olan mı. İşte bunu hesaplamak için borç/milli gelir oranına bakılır. O oran şuanda Türkiye'de %37! AB Ortalaması : %53. İspanya'da %80. AK Parti'nin devraldığı 2001 yılında bu oranının %92 olduğunu unutmamak lazım.

Önceki dönemlere göre asgari ücret ve emekli maaşı çok çok iyi. Sürekli söylenen birşey var, "Ayşe teyzem emekli maaşıyla önceden ne kadar ekmek,kahvaltılık alabiliyordu, şimdi ne kadar alabiliyor." Siz şunu hesaba katmıyorsunuz. Önceki döneme göre emekli maaşları %30 arttıysa, aslında o rakam %60tır. Çünkü eskiden enflasyon çok yüksekti. Şimdi paramız daha değerli.

65 yaşında emekli olanlarsa, zamanında "Sizi 38 yaşında emekli edeceğim" diyenlere oy vermenin cezasını çekiyorlar sızlanmaya gerek yok.

Mekruh diye Tekel fabrikaları mı kapanmış. Güldürmeyin.

Birşeyler dağıtma konusunda;

Atatürk'ün zamanında un dağıttığını unutmayın.
Buzdolapları vs. işe yarasaydı Tunceli belediyesi AK Parti'de olurdu. Ayrıca 47 ile değil 60+ ile iktidara gelirdi.

Özelleştirme konusunda;

Görev süresi baz alındığında son 30 yılın en az özelleştirme yapan hükümetini görüyoruz. İnanmazsanız yazarım buraya hangi hükümet neleri özelleştirmiş.

Çiller döneminde de sizin zihniyetin ürünü Telekom'un özelleştirmesini engelledi, iç-dış tüm borçlarımız kapanacaktı o zaman. Liberal dünyadayız, değişime ayak uydurmalısınız. Atatürk bile 29'da ekonomi politikasını değiştirmiş, "yok arkadaş ben körü körüne bundan gideceğim" dememiş.

30 yaşındasın ama hala öğrenememişsin, politikanın ne demek olduğunu.
Hemşerim, bana istanbuldan bahsetme bi tek istanbulda özel hastaneler yok gel de bi burdakilere bi gir çık bakalım. Senin haberin yokmuydu, bu hükümet sağlık reformunu yaparken özel hastanelere olana tanıyıp, biz vercez paranızın çoğunu siz yeterki halkla ilgilenn, bu yasa üzerine bi dünya özel hastane açıldı, millet devlete güvenipte açtı bu hastaneleri ama şimdi noldu, yasayı geri çektiler.
Hala başından geçenleri anlatıyorsun bana, olaya tekil olarak değil çoğul olarak bakmalısın.
Yasa geri felan çekilmedi. İstanbul'dan da bahsetmiyorum ben. Hala 20 lira katkı parası ödeyerek özel hastanelerde dünyanın işlemini yaptırabiliyorum.

Evet, demokrasi öyle bir işliyorki ülkemizde , seçim zamanı buzdolapları, şekerler unlar, valiliklerden kaymakamlıklardan hep yardım yağıyor.Zaten taşra kesimden alırsın oyu başka nasıl alacaksın.Demokrasi dediğin buysa, Atatürk ün kurduğu demokrasi cumhuriyeti buysa eyv. diyorum sana Ayrıca unutma hükümetler gelip geçicidir, önemli olan seçim zamanı değil, kazandıklarından itibaren yaptıkları icraatlardır.
Evet Özal'a, Menderes'e de neler neler dediler görev sürelerince ama hala mumla aranıyor o insanlar.

advaldo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yemin ediyorum gelmiş geçmiş en büyük soyguncular şu an başımızda Allah bizi beterinden korusun
Allah bizi sizin gibilerden korusun, amin.

The_CooL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
30 lira veren de aynı saglık hizmetini alacak 182 lira verende aynı saglık hizmetini alacak Güzel ADALET VE KALKINMA planı(!)
Çünkü 180 lira verenin geliri 30 lira verenin gelirinin birkaç katı. Hani siz sosyalisttiniz, gelir adaletsizliğine göre muamele yapılmasını istemezdiniz? 500 lira alan adama da 30 lira ödetelim, 5000 lira alan adama da 30 lira ödetelim. Bu mu istediğiniz?