Ayda 30 lirayı ödememek için görün bakın işsiz kalacak mı. Hala nerde aklınız.
@heLLoFtHewoLf
Başkasının yaşadıklarını anlatsam daha mı ilginç gelecek. Elbette sadece başımdan geçen olayları anlatacağım. Başkasının yaşadıklarını nasıl sana aktarayım.
Kardeşim ben politika bilsem meclise girmeye çalışırım ne işim olur burda forumlarda falan
@heLLoFtHewoLf (mesaj 54)
Arkadaşım Tuzla belediyesi (çok açık konuşuyorum) Chp partisinin elindeyken değil başkanla görüşmek, park ve bahçe müdürüyle görüşmek için bile rüşvet veriyordun sen neden bahsediyorsun yahu. Antalya belediye başkanı daha göreve geldiğinin 2. ayındaki yolsuzluklarını gördük. Hala sen neler diyorsun. Olayı siyasete çekmeye çalışmıyorum, fakat şu andaki hükümetin bir adamının yolsuzluk yaptığı görülmüş mü, yada görüldü de açığa alınmadı mı, ihrac edilmedi mi, yada ihrac edileceğini anlayanlar istifa etmedi mi. Ne güzel işte halka birşeyler dağıtmak, bunun neresi kötü.
enson yazdığınız içerik partiyi bağlamaz şahsı bağlar.Sonuçta farklı partinin de farklı belediye başkanı birton şey yapıyor olabilir o onu yaptı diyede o parti ismi anılarak hepsi böyle demek yersiz.Herşey örtpas edildiği için yok herşey düzgün temiz diye yorumlamayın.Bakın yaşınız benden büyük benim hatırladığımdan daha eskisini de hatırlarsınız hangi dönemde iktidar böyle şeylerle suçlanabildi nezaman iktidardan indiler öyle ortaya çıktı işte x kişisi şu görevde bulunduğu dönem böyle böyle yapmış diye tonla şey çıktı.Şu hükümette iktidardan inince bakın neler neler çıkacak bekleyip göreceğiz sadece.Takım tutar gibi tutmamak gerek.Benim hiçbiriyle alakam yok olmazda hiçbirine inanmıyorum güvenmiyorum çünkü.Ama biri melek diğerleri şeytan dersek olmaz işte bu zaten samimi tarafsız düşünce olmaz.
Ayrıca ilk dediğiniz cümleye de katılmıyorum adamın çalışmama için sebebi varsa düzgün işe yerleşememe yada farklı sorunu 30 lira için neden düne kadar çalışmadığı işe girsin.Hee bahsettiğiniz ilk mesajınızda yazdığınız arkadaş ortamınızdaki gibi örneklerse lafım yok onları tanıyorsunuz belki o yüzden söylediniz.Üniversite mezunu işsiz çok tanıdığım var 30 lira içinde 400-500 lira maaşla biryere girip çalışacaklarını sanmıyorum açıkcası, hee yanlışta anlaşılmasın bunun doğrulunu savunmuyorum sadece belli kesime hitaben yorumlamak yanlış çeşitler çok diye söyledim.
Birde evet temelde güzel bir olay genel sağlık sigortası kapsamına alınması işsizlerin ayda 30 lirayada olsa he bu bedel daha az olabilirdi o 3-4 kademeli grup 6-7 kademeden oluşturulabilirdi enazından ücretsiz alınan grubun bir üstü 15-20 tl bedelle alınabilirdi.Neyse asıl şaşırdığım çoğu insanın bunu unutarak yada duymadığından bilgisi olmadığından ağır cezalarla karşı karşıya kalması durumu beni düşündürüyor.Para ihtiyacı varda işsiz yada sonradan işsiz kalan insanlardan mı çıkartılcak acısı merak içerisindeyim,eğer milleti düşünüyorlarsa bunu daha makul yolla yapmaları gerekir.
Ve çalışan kişinin o ay 1-2 gün eksik çalıştı diye bununla alakalı birşeylerin peşinde koşup ödeme yapmasıda ayrı bir durum.
Bu mevzu bence zaman yakınlaştıkça çok gündeme oturup tartışılır,çünkü detayı çok.Olayları siyasete dökmeden bence uygulanacak bu sistem tüm detaylarıyla tartışılsın herkes bildiğini döksün ki ihtiyacı olan buradan faydalansın,bu yüzden konunun siyasete dökülmeden eleştirilmesinden yanayım.