Mesajım alıntılarla dolu olduğu için biraz uzun kusura bakmayın.
Kemal siz bu kafa yapısıyla olmazsanız ya , harbi harbi yürekten gelerek söylüyorum bunu bak.
Ona öyle demiceksin, devlet 2002 den beri, yanlış ekonomi politikası uyguladı, dediki ben halkımı mağdur etmem, gerekirse devlete ait olan fabrikaları şirketleri satarım yine halkımı ezdirmem kimseye dedi, sattı özelleştirdi ne varsa, ama artık o sattıklarından vergi dışında şu anda herhangi bir gelir elde edemediğinden, şimdi tekrar halka yüklendi.2007 seçimlerinden önce sağlık reformunu yaptı yaptıda, geçen yıla kadar, bir sigortalı özel hastaneye gittiğinde %70 ini devlet %30 unu vatandaş veriyordu ve bunu yapan bu hükümetti 2007 seçimlerinden önce, yani büyük reform yaptı sağlıkta hemde aşırı büyük, ama tabi dayanamadı sonunda artık , şimdi tekrar eskisi gibi %70 ni vatandaş %30 unu devlet veriyor.

Sen hala hükümetimiz var olsun demeye devam et

Öpüyorum seni sevgilerle.
Her hastahane S.G.K. (sosyal güvenlik kurumu) ile anlaşmalı değil. İstanbul'da birçok hastahane özel muamele yaptığı için extra para talep ediyor. Bunu da gittiğiniz anda söylüyor, biz sigortalıya indirim yapmıyoruz.
(konunun sonunda bu konu ile ilgili birşeyler daha anlatacağım) fakat birçok hastaneye gittim (İstanbul içi) özel falan öyle senin söylediğin gibi %70 falan ödemedim. Hemde çocuk götürdüm. Gecenin bir yarısı Sarıgazi Bölge Hastanesine gittik yanlış hatırlamıyorsam 8 lira muayene, 8 küsür lira da kan tahlili, yaklaşık 13 lira ilaçlar tuttu. hmmmmm. Senin dediğin gibi değilmiş demekki.
sıgortam olmus nolmus sankı devlet hastanesınde ınsana bakıyorlar acilde gözüm ağzım kanaya kanaya istanbulun göbegınden 5 -6 saat sıra bekledıgımı evraklarla ugrastıgımı muayenenın de 3 dk surdugunu ve bıseyın yok gıt dedıgını ama gözüm görmuyor rapor dediğimde bana göre bu göz görüyor dediğini ve o gözümün 1 hafta kapalı kaldıgını hala hatırlıyorum ulan sankı bedavaya tedavı oluyoruz parasını verıyosun aldıgın hızmete bak bu devlet hastanelerıne gıdılmez ya kesınlıkle .
Motorla kaza yaptım. (yaklaşık 3 ay önce) ayağım topallayarak Haydarpaşa Numune acilinden içeri bi daldım birisi tuttu kolumdan kırmızı şeridi takip ettirdi ve sedyeye yatırdı. Ayağamı burktum lifler zedelendi. Fakat motor kazası normal kaza gibi değil tabi, iki doktor geldi. Sağımdan solumdan iğneler vuruyorlar, kan tahlili alıyorlar, sonra polis falan da hemen damladı gönderdik aramızda anlaştık dedik. Sonra doktorlar asistanlara talimatlar verdi bizi de filme yolladı (Geçmiş olsun dilekleri ile) sonra gittik filme, film çeken salağın kağıda yanlış bakmasıyla ikinci bir film çektik olur böyle şeyler. Sonra ortapedi bölümüne sevk etti. Adam "Seni yoracağım ama bir film daha almalıyız" dedi bende "Doktor bey sağlığım için buradayım filmi ayağıma getirecek değilsin ya" sonra gittik tekrar bir film daha, belki de 20 tane film oldu. Trafik kazası geçirenler bilirler baya bir inceleme yapıyorlar. Sonra kontrole gittiğimde daha bir gözüm açık gittim, öyle insanlar geliyor ki içim cız etti, ayağımın ağrısını bile unuttum

Şimdi senin söylediğin herkes benimle ilgilensin. Öyle birşey yok. O hastahanede eğer hasta sayısı az ise veya çalışan sayısı fazla olursa bu dediğin gerçekleşir. E sen para vermeye hiç yanaşmıyorsun ki. Devlete gökten yağmıyor ya kardeşim. Evraklarla falan uğraşma diye birşey yok onu geç bi kere. Kimliğimi verdim bana bir seri numarası verdi, her bölümde onunla işlem yaptım 1 kuruş ödemeden çıktım geldim. Öyle eskisi gibi değil hiç kusura bakma sallıyorsun.
Geçen günlerde hastaneye gitmek zorunda kaldım. Aceleyle devlet hastanesine gittik. Devlet hastanesi yerine veterinere gitsek daha iyi olurdu. Çok ciddiyim, veteriner en azından şuraya gidin buraya gidin der yönlendirirdi, güler yüz gösterirdi.
Serum bağlıyorlar, serum bitince tamam, gidebilirsin. Bu kadar, başka bir şey yok. Ulan Allahsız bari şu sorunun var de, güler yüz göster, sokak köpeğiymişim gibi davranma, karşımda ağzın kulaklarında esneme, esnerken konuşma, genç bir kadına bunlar yakışıyor mu, derdim nedir, neden böyle olmuşum dinle, söyle.
Ardından özel hastane, krallar gibisin, dert yok, acı yok, sorun yok.
Uzun lafın kısası sigorta olmuş ya da olmamış önemli değil. Önemli olan para. Paran varsa her zaman en iyi hizmeti alıyorsun, kralsın, para yoksa hiçsin.
Ailemin sigortası var ama özel hastaneye gidiyoruz, kalp için ayrı giriş, beyin için ayrı giriş yaptırıyor ve ücret ödüyoruz, sigorta hiç bir boka yaramıyor.
Şikayet, istek kutuları bir işe yaramıyor ayrıca. Doktor çıkıp çıkıp gidiyor hastaları bırakıp. Ardından hastanın biri bağırıyor, çağırıyor, hastaneyi birbirine katıyor, susturabilene aşk olsun. Bütün hastane çalışanları, hastaların gözü önünde oluyor. Sen niye işi bırakıyorsun, sen niye bağırıyorsun diyen yok.
Şikayet edenin, dilekçe verenin haddi hesabı yok, değişen hiç bir şeyde yok. En azından yaşadığım 10k+ ilçede durum yıllardır böyle ve değişeceğe benzemiyor.
Para, para, para. Ellerinden öpüyorum Napolyon, büyüksün.
Eski ismi ile Nene Hatun çocuk hastanesine gittik. (1 yıl gibi bir süre oldu) Ben gitmedim de Annem ve Eşim aldılar çocuğu gittiler. Doktorlar hemen kapıda kapıyorlar zaten

seni değil paranı kapıyor. Sonra hemen idrar tahlili, kan tahlili, kaka tahlili, bilmem ne tahlili bizimkilerin 300 lirasını sömürüyorlar

sonra da kalça kemiği filmi çektirmeniz gerekiyor diyor. Tabi para bitti ya ha bu arada doktor ekliyor devlet hastanesi böyle bir film çekmez, niye, özel işlem

Neyse para bitti ya beni aradılar ben tabi özel hastanelere karşı bir insan olarak geri dönün dedim. Tuzla İçmeler Devlet Hastanesine gittik, doktor çocuğu bi güzel muayene etti, aşağıda film bölümüne gidin kalça kemiğinin filmlerini çekin bana getirin dedi

e bu film devlet hastanelerinde çekiliyor mu sorduk, elbette çekilir dedi

Haa demekki özeller para tuzağı.
Hastalar hep bağırır (hepimiz) herkesin ağrısı kendisine acı veriyor, fakat doktorun da bir kapasitesi var. O doktorun yerine kendini bir koy bakalım neler oluyor. Sen devlete para vermeye yanaşmıyorsun e özele para veriyorsun. Tamam işte aynı mantık, şimdi biraz yatırım yapacağız devlete bundan sonraki hizmet daha güzel olacak. Tabi önceki mesajımda bahsettiğim keneler yine gelmezse. Bu birikimi yine yerler onlar.