Ölü taklidi yaparsak gider belki boşver
Siz hangi özel hastaneden bahsediyorsunuz bilmiyorum. Ama ben şehrimdeki özel hastaneye gittiğimde bağkurumdan faydalanarak 150 lira olan muayene ücretini 20 lira olarak ödüyorum. 150'nin %70i 20 lira değil sanırım?
Ben size birşey sormak istiyorum. "Yanlış ekonomi politikası uygulamanın" göstergeleri nelerdir? Yani bunları neye bakarak değerlendirebiliriz? Ülkemiz dünya içerisinde bir bütün olarak kıyasladığımızda geriye mi gidiyor, kendi içerisinde kıyasladığımızda dönemler boyunca baktığımızda kötü bir dönemde mi, bankalar/firmalar batıyor ya da zarar mı ediyor? Açıklarsanız hoş bir sohbet olacak.
Ben de sizi öpüyorum saygılarla
Yukarda yazmıştım ama okumadın sanırım, tekrar yazayım.Yanlış ekonomi şudur.Hükümet şimdi dediki taa geçmiş yıllarda başa geldiği ilk zamanlarda, Allah Allah dedi benim emeklim çok az maaş alıyor, biraz daha vereyim ,dediki bankaların önünü açayım, yatırım yapabilsinler, halkımın isteğine cevap versinler hoop noldu, tüm halk şimdi bankalara borçlu,diyorki ben başa geldiğimde şu kadar dış borç vardır, bakın bakalım şu anda ne kadar kaldı, ben geldiğimde emekli maaş şu kadardı bakın bakalım şimdi ne kadar, sen o kadar devletin para basan makinalarını ( fabrikalar, şirketler vs.) özelleştir özelleştir, yani sat sat ve ordan gelen sıcak paralarla bunları yap,e nolcak hazırdaki para elbet bitecek, şimdi bu paralar bitti , tekrar halka yöneldi , dediki halka ben sana bir hizmet vercem,ama sende bu hizmetten yararlanmak için bana biraz daha para vereceksin(zaten bu halk devlete bir sürü vergi veriyor, ötv dir kdvdir, bilmem nedir veriyorda veriyor yani).Sen ülkemizdeki ömür süresini biliyormusun bizim ülkemizde yaşam sınır 80 90 mı ?, ulan bi insan nasıl 65 ine kadar çalışsın o saatten sonra emekli olup emekli parasını yiyebilsin, atıyorum aklı selim günde 5 vakit namaz kılabilsin (ülkemizde öyle, anca emekli olunduktan sonra ibadete başlıyoruz) adam hayatını yaşayabilsin ? Neymiş efendim Avrupada emeklilik yaşı 65 miş miş, Avrupadaki şartlarla Türkiyede ki şartlar birmi de sen böyle konuşuyorsun ?Hemen her konuda afedersin ama qıçınızı Avrupaya dayamayın, bişey oldumu hemen bağırıyorsunuz e siz AB yi istemiyormuydunuz, AB de böyle diye, istemiyoruz efendim , Biz AB ye uymak zorunda değiliz, Şartlarımızı sunarız kabul ederlerse ederler etmezlerse etmezler, olay budur.Bu politika yürütülmelidir.Bu hükümetin başa geldiğinden beri bana açtığı fabrikaların çeşit cins ve sayılarıyla, kapattığı fabrikaların , özelleştirdiği fabrika vs lerin, sayılarını verebilirmisin ? Ulan sen sırf mekruh diye gider Tekel fabrikalarını kapatırsan , ula o bile pok gibi para basıyordu ya yazık, Dinle Devlet işleri aynı karıştırılamaz diye kabak gibi anayasada yazıyor, ama ipleyen kim değilmi.Hadi bunları kapattı yerine daha güzel işleyen fabrikalar, üreten fabrikalar açsa amenna dicemde onlarda yok.
Yani canım kardeşim, ortada üreten bir fabrika malesef yok, devlet hazırdan alıp hazırdan yiyor,ortadaki parayı döndürüyor yani sadece o kadar.