Şimdi Türkiye'de işsizlik yok diyorum ben. Bir yerleriyle gülenlere tokat gibi bir cevap vereyim;

Türkiye'de işsizlik yok, iş beğenmemezlik veya vasıfsızlık var.
Geçenlerde kahvehanede okey oynuyoruz. Neyse bitti oyun, arkadaşın birisi ya ne yapacağız bu ara iş de yok dedi. Dedim yoo iş çok tersaneler işçi çıkarttı fakat yine işçi arayanlar var (konuştuğumuz bölge Tuzla) hatta Kartal'da falan biraz araştır büyük yer. Ohooo taa Kartal'a mı gideceğim Oldu iş ayağına gelsin. Sonra hemen sözü aldı (buraya dikkat) "HEM ASGARİ ÜCRET VERİYOR HERYER BEN O PARAYA ÇALIŞMAM" "Mesleğin neydi senin" "Yaparız işte herşeyi" şimdi bu durum olduğunda ben işsiz saymıyorum kimseyi.

Hem mesleğin yok, olsada asgeri ücreti beğenmiyorsun. E 1 kişinin asgari ücreti kime yeter, evdeki herkes çalışacak. Eğer yapamıyorsan büyük şehirde durmayacaksın arkadaş. Ek iş yapacaksın olacak yani birşeyler.

Şimdi gelelim konuya. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastahanesinde eşimin doğumu sırasında kapıda bekliyoruz ve sigorta ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan birisi geldi ama hastahane kabul etmedi (bahsettiğim 2 yılı geçti, şu anda böyle birşey söz konusu bile değil, yani belirli bir yaşa kadar devlet güvencesinde) Şimdi adam hastahaneye gidiyor, ilaç masrafı, muayene ücreti, vs vs vs. 100 lirayla ayrılıyor hastaneden. Çocuğu oluyor çocuk öhö diyince koşuyoruz hastaneye eee sağlık güvencesi yok, eşşek kadar adam oluyoruz asgari ücreti beğenmiyoruz biz gidiyoruz hastaneye sağlık güvencen yok.

Arkadaşım bu devlete gökten yağmıyor ya. Birşeyi sattıklarında kıyameti koparan bu halk sağlık hizmeti için para istendiğinde ohoooo cebime dokunma. Devlet baksın da. Bu güne kadar devleti kene gibi emenlerin temizliği oluyor arkadaşlar, biraz sabır yahu. Bugüne kadar devlete verdik baştaki keneler yedi, şimdi ise devlette büyük şeyler oluyor, hizmet oluyor. Fakat zihni halen 100 yıl geride olanlar konuşmasın lütfen.

Şimdi bu parayı vermemek için millet nasıl harıl harıl iş arayacak ve asgari ücret bile tatlı gelecek. İşsizliğin azalmasını gözle göreceksiniz siz. Ben 1000 liraya ev geçindiriyorsam (ek iş yapıyorum) başkasının benden bir eksiği yok. O yüzden Devlet'in bu güne kadar sağlık konusunda almış olduğu en mükemmel karar olduğunu düşünüyorum.