WiQ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Define aramıştı bir yakınım zamanında kazılan yerde şehit gömülüymüş vucudu hala çürümemiş hatta kefeni bile tertemizdi.
Evet şehitler çürümezler.

elmanderr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar benim dayım Ardahan'da uzman çavuş.

bugün laflarken konu açıldı durdu şehitleri buldu.ve bana dediki ölen şehitlerin ruhu biryerdemi toplanıyormuş yada öldükleri yerdemi ne geziniyormuş ve bunu görenler olmuş tabi görenler bir değil iki değil karakolun yarısı filan dediklerine göre kalbi temiz olan filan görüyomuş.sizce bu doğrumu veya bunu yaşayan oldumu aranızda ben 2 sene sonra filan Allah nasip ederse askere gitcem böle şeylerde çok ama çok duygulanırım şimdi içimi garip bir his girdi.

cevaplarınızı bekliyorum.
Allah izin verirse görünür kardeş,şehitlerin makamı en yüksektedir.

yıl 1994'lerde bir tanıdığın oğlu şehid düşüyor,çatışmada.işte defnediyorlar.
aile yıkılıyor,annesini üzüntüden bayılıyor bir kaç defa.hastanede doktor denetiminde falan kalıyor 1,2 hafta.

annesinin anlattığı olay şu,bir gece rüyama oğlum geldi,bana niye ağlıyorsun anne dedi,ben ölmedim ki bak yaşıyorum 2 tane askerle siperi koruyoruz(yanında şehit olan arkadaşları) az kaldı tezkereye gelicem yanına dedi.kadın bunu anlatırken sanki gerçek hayatta konuşmuş gibiydim diye anlatıyor.bir akrabamız anlatmıştı çok etkilenmiştim.

yani kısacası şehitlerin ruhları arş-ı alemde en yüksek yerde,onlar büyük rızk içindeler.ve onlar kesinlikler allahın katında diridirler.