bazıları kendini kayıtsız şartsız bunların avukatı olmaya adamış belli. Bu kadar da subjektif olunmaz. 16lıkların fikri kanunlarca dikkate alınmıyor gerçi (:
Bana dediyseniz, (konuda kanunu açıklamaya çalıştığım için üstüme alınıyorum) objektif görüşlerinizi duymayı eminim forum da merakla bekliyordur.
şimdi benim anlamadığım, bu bağkur'un aynısı değil mi? 18inden sonra okumayana bağkurda aile üzerinden bakmıyordu. şimdi 25 yaşına kadar aile üzerinden bakılacak, sonrasında mı prim yatıracağız?
2.si, o yazdığınız primler aile gelirine göre mi yoksa kişinin gelirine göre mi? diyelim ki ben 28 yaşındayım işim yok. ben yeşil kartlı mı olacağım yoksa ailem mi ödeyecek?
3.sü gss'dekiler nasıl emekli olmuyor, ölene kadar para ödeyip, emekli maaşı bile almayacak mıyız? ibs nedir ayrıca?
kemal sen bi cevap yaz hacım, açıklayıcı yazıyorsun
1. Evet Semih bağkurun aynısı. Bunda 25 yaşına kadar aile üzerinden bakılacak okuyorsan. Sonra prim yatırıyorsun.
2. Anladığım kadarıyla ailenle birlikte eve giren net gelir hesaplanıyor.
İşsizlerin ödeyeceği GSS primi; kişinin harcamaları, taşınır ve taşınmazları ile bunlardan doğan hakları dikkate alınarak SGK'ca belirlenecek yöntem ve veriler kulllanılarak tespit edilerek aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarına belirlenecek.
3. Emekli olmuyor diye birşey yok. Emekli olduğunda da bir miktar prim ödüyorsun, emekli maaşını alıyorsun. IBS'de, aylık biraz daha fazla prim ödüyorsun, (70 lira kadar) 1 ay sonrasında aynen GSS'den yararlanıyorsun ama bu sistem üzerinden emekli olduğunda artık prim ödemiyorsun.