selamlar,

toyoto corolla 1.6 xei arabam var lpg li

dün akşam sarıyerden eve dönerken yağmur yağıyordu . sarıyer yokuşunu bilirsiniz uzun ve virajlı yokuştur ve iki şeritlidir.Sol şerite geçtim önümdeki arabayı sollayacaktım baktım arkadan rand rover marka jip sellektör çakıyor yol vericektim fakat sağımdaki araçla aramdaki mesafe açılmadığı için sağ şeride geçemedim.Israrla sellektör çaktı araba gazda olduğu için benzin kadar iyi çekmiyordu.Bende arabayı hemen benzine geçirdim ve gaza bastım.Sağa geçtim yanımdan jip yavaşça geçti ve 3-4 kere kornaya basıp el hareketi yaptı hadi ordan gibisinden.Ben sinirlendim tabiki 3 vitesde düşük devirde 55 km ile çıkarken vitesi 2 ye düşürüp gazı gökledim sonra 3 vites araba 80 km kadar çıktı yandaki jipte hızlandığı görünce gaza bastı yarışa başladık.Yağmurda yağdığı için yol zor gözüküyordu.3 viteste 5-6.000 devire kadar çıktı ve 4 vitese attım araba 100 km hıza çıktı son olarak 5 e attım vitesi ve 110 km ile yokuşu çıktım jipten önce tünele girdim.Sonra jipe yol verdim arkasında 4-5 kere kornayı öttürüp sellektör çaktım bastı gitti :

arkadaşlar arabamla gurur duydum 12 bin liralık arabada olsa 7-8 kat yüksek değerli arabaya dersini verdim.

arkadaşlar bunu anlatma amacım kendimi övmek kesinlikle değil , sadece paylaşmak istedim. yol iki şeritli ve virajlı olduğu için yusuf yusuf yapmadım değil ama hız tutku derler gerçektenden doğru ama fazlası ve ugun olmayan yerde yapılırsa zarar.

bu arada yaşım 18 . 5 aylık şöförüm

zar zor yazdım yazım hataları olabilir