Bu konuda birşeyler yazmak istiyorum.
Şu anda 28 yaşındayım. Evliyim, bir çocuk sahibiyim diyerek sözlerime başlayayım.
İlk ve orta okulda çok başarılı bir öğrenciydim. Orta son sınıfa giderken, okul etrafında sigara içerken yakalandım ve disiplinlik oldum. Sürekli annemi ya da babamı okula getirmemi istiyorlardı. Bende bir türlü cesaret edip çağırmadım tabii. Nitekim bir gün okuldan eve dönerken babamla karşılaştım. Okuldan çağırdıklarını söyledi. Tahmin ettiğiniz gibi babamın sigara konusundan haberi oldu, ve bana o sinirle senin okul hayatın bitti artık dedi. (sigara içtiğimi bilirdi, ama bunu okulda yapmış olmama çok kızdı)
Neyse orta okulu bitirdikten sonra ilk kez bir işe girdim. Çok rahat bir işti, parası da fena değildi. Okullar açılacağı sırada babam bir gün izin al da, liseye yazdıracağım seni dedi. Hayır benim okul hayatım bitti, bunu sen söyledin dedim. (İşim de güzeldi rahat battı birazda) Babam okumam için çok ısrar etti, fakat bende okumamak için çok inat ettim ve sonuç olarak okumadım. Okulda gerçekten çok başarılı olmama rağmen, liseye dahi gitmedim. Sonra bizim fabrika battı tabii. Onlarca iş değiştirdim. Hiç birisinde dikiş tutturamadım. Okumadığıma az da olsa pişman olmuştum.
Ancak gerek kitap okuyarak, gerekse bir çok olayı ve durumu bizzat yaşayarak ya da sorgulayarak bir çok bilgiye sahip oldum. Kendimi geliştirdim.
Sonuç olarak 99'lu yıllarda internet ile tanıştım. Arkadaşlarım chat yaparken, ben web sitesi nasıl yapılır diye merak eder, araştırma yapardım. Nitekim web işlerini az da olsa öğrendim. Tabii para filan kazanmadım netten o zamanlar. 2002 de askere gittim. 2003 de geldim, 2004 de internetten ilk paramı kazandım. Sonrası da geldi zaten. Yıl 2010, ben internetten kazandığım para ile iyi sayılabilecek bir araba aldım. Evimi yaptırdım, düğünümü yaptım. Allah'a çok şükür, internetten kazandığım para ile ailemi geçindiriyorum.
Okumuş olsaydım belki çok daha iyi durumda olabilirdim. Ama okumadığım için şu anda asla pişman değilim. Geçtiğimiz yıl açık öğretime yazılacaktım, kayıtların son gününde kayıt sırası bana gelmişken okulda elektrikler gitti

Haliyle kayıt olamadım. Sonra da ben üstüne düşmedim zaten. Demekki okumak kısmet değilmiş
Tabii benim yazdıklarım ya da yaşadıklarım kimse için ölçü değildir. Bu adam 6 senedir netten para kazanmış, araba almış, ev yapmış, en iyisi bende okulun etrafında sigara içeyim diye düşünmesin kimse