Arkadaşlar öncelikle merhabalar.
Kaç zamandır uğraştığım fakat henüz sonuç bulamadığım bir konu hakkında bilgisi olan varmıdır ?
VB.Net ile yaptığım projede Firebird veritabanı kullanmak istiyorum. Fakat bunun için Firebird'in kendi sitesinden gerekli .dll leri indirip bin için gerekli dosyayı import etmeme rağmen, toolbara eklenecek olan 4 adet komut düğmesini toolbar'a entegre edemiyorum.
Yani kısacası Toolbar'da Firebird araçlarını göremiyorum. Tabi bilen arkadaşlar var ise firebird konusunda başka ipuçları mevcut ise sevinirim elbette.
Firebird araçları diye birşey mi var :S
Belkide vardır benim bilgim yoktur..
Bildiğimi aktarıyorum
fdbsqlclient.dll (dosya adını yanlış hatırlıyor olabilirim) dosyasını import edersin o dll senin bir firebird veritabanı dosyasına bağlantı kurmanı sağlar
zaten bağlantıyı kurduktan sonra normal nasıl bir MDB veritabına yazıp siliyorsun tüm herşey aynı yine normal .net in komut düğmelerini kullanacaksın
örnek bir firebird connection :
Driver=Firebird/InterBase(r) driver;Uid=SYSDBA;Pwd=masterkey; DbName=d:\firebird\examples\test.fdb;
firebird de önemli olan kısım veritabanını oluşturabilmek
Konsoldan zor oluyor Sana EMS manageri tavsiye ederim cracklisini bulmak biraz güç araştır bulamazsan senin için upload edeyim...