Yazını okudum süper olmuş ama kafamı karıştıran sorun su zaten bu 1000 index almadan öncede sonra aynı işlemleri yapıyordum yani google güvendiği kaliteli sitelere linklerimi koyduruyordum.Hergün 5-10 link eklerdim sonra birgün bir reklam gördüm 1000 baklink 9,99 usd diye merak edip denemek istedim link verdim ödeme yaptım mesaj geldi çalışma 3-5 gün içinde bitecek diye 5 gün bir excel dosyası geldi adamlar benim adıma 1000 forum sitesine üye olup 1 adet link bırakmış.Bu olaydan 3 gün sonra'da bu oldu zaten.Acaba kötü bir siteye link mi verdiler ?
Neredeyse olmayacak bir ihtimal kötü bir siteye link vermeleri. Sorun şurada, linkleri bıraktıkları profil sayfalarının tamamını ping lemişlerdir. Eğer ping atmasalardı, o zaman google profil sayfalarını kendi doğal akışı içinde ziyaret ettikçe sana ait linkleri bulacaktı. Böyle sana ait 1000 tane linki bir günde bulmak yerine, zamana içerisinde bulacağından büyük ihtimal sorun yaşamayacaktın. Senin hatan adamlara
1. linkleri nasıl sağlıyorsunuz diye sormamak
2. ve linkleri kesinlikle ping lemeyin dememek olmuş.
Ama en büyük hatayı anlık paket alarak yapmışsın. O adamlarda sana siten ne kadar yeni diye sormamışlar. Ayrıca link alırken kesinlikle, sadece bir sayfaya almamalısın. Linkleri hem anchor text olarak hem url olarak dağıtarak almalısın.
Benim sitedeki
seo ürünleri sayfasını da incelemeni öneririm.