Ticarisohbet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence durgunlugun sebebi sadece şudur. Kafası bozulan domain regliyor 30 tl verip güzel bi 2. el domain almanın yerine yenisini kaydediyorlar. Kafadaki düşünce şu;

Domain alacaktım ama paylasacagiz.com doluymuş. Adamda 40 lira istriyor olmazki 15 tl veririm paylasacagiz-biz.com alirim. İkiside site olacak ne fark eder.

Bukez ne oluyor paylasacagiz.com a olan ragbet 1 derece daha azaliyor. Azala azala azala işte bugünlere geldi devam ederse hiç ragbet kalmayacak. Bir domaini nasıl iyi bir fiyata satarsın rağbet çok olunca.

Bunun ne düşecek domain listeleri nede başka şeylerle alakası var. Tek hata Türk insanının kendini düşünmesi hep birkere hep kendimizi düşünmeyi bırakıp baskalarınıda düşünürsek ozaman kazanırız. Bunu aklınızdan çıkarmayın ben öyle yapıyorum ki bugüne kadar domainden zarar etmedim. Yeri geldi bedava domain verdim ama diğer bir domaini 10 tl alıp 50 tl sattım onun şerefine 1 tanede benden bedava olsun dedim. Bu zararım değildir.

Diyeceğim şu ki insanlar bilinçli adım attıkları zaman bence elde kalan domain ucuza giden domain diye birşeyde kalmaz. Bizim Türk milletinin kafasında şu var. Deneme.com biri bunu almak zorunda kalabilir ben alayım daha cok kazanayım. Ama kaybediyorsun. Atıyorum jenerik bi domainimiz olsun. mehmet.com olsun oda. İlk kaydeden kişi satıyor 100 tl ye sonra 1 ay sonra 2. alan 200 tl satıyor. Bilmeyen ama parası olan biri geliyor 300 tl veriyor noldu domain hat safhaya cıktı 300 e satmak ise imkansızlıklarda.

Birşeyler anlatmaya calıstım inşallah açıklayıcı olmustur. Sadece şunlar çıksın bu yazıdan. Her zaman kendimizi düşünmeyeceğiz. Paramızı iyi kullanacağız. İş yapacak domainlere para vereceğiz mümkünse ticari amaçlı bu işi yapanlar dışında şahıslar baskası alır diyerek bekletmemeli kullanmadıgınız domainler için boşyere para ödemeyeceksnz. Böyle gidersede birgün kaydedilecek tek domain(ler) sadfs675fdsasdg.com filan olur herhalde piyasayıda siz düşünün gayrı Bunlar yani fazla birşey yok.

Durgunlugun sebebide yukarda belirttiğim gibi paylasacagiz.com olacağına paylasacagizzzz.com olmasi. Derin mevzular. Teşekkürler.

Sözlediklerinize katıldığım noktalar var ayrıca şunuda unutmamak lazım ;

Durgunluk nedeniyle bazı arkadaşlar çok ucuz fiyattan domain satmaya başladılar..Bununda etkeni oluyor .Biraz TOK SATICIYI oynamamız hepimizin yararına olacaktır düşüncesindeyim.