arkadasın iyi niyetine diyeceğim yok, iyi niyetli veya kötü niyetli orasını bilemiyorum fakat organik hit alma konusunda yardım almak isteyenleri uyarmak benim görevim..
arkadasa deneme hit göndermesini istedim, gayet iyi niyetli hit göndermeye basladı ve kendi basit log takip sistemimde bütün hitlerin aynı ip den geldiğini beraberce gördük ve o ip ninde kendi ip si olduğunu arkadas kabul etti.
bana verdiği cevapta çok enteresandı; analytics ve sayyac öyle görmüyor ama. e ozaman ben analytics yazılımcılarından daha zekice bi script yazdım kimin komut verdiğini görebiliyorum. öyle şey mi olur arkadaslar. google analyticste ne gördüğünüzün bi önemi yok, ben bu hitlerin tek ip den geldiğini görüyorsam emin olun google hayi hayli bilecektir. arkadasın kullanığı program mantığı hatalı ve iyi niyetli biriyse şu saatten sonra hit satışı yapmayı bırakmalıdır. müşterilerim memnun diyor ama konuya bakıldığında herkes iyi olmasını temmeni etmis kimse memnun kaldık dememiş.
amacım konu baltalamak değil, ama burası bir forum ve insanlar bu başlık altında fikir paylaşıyorsa benim de tecrübelerimi paylasmam hizmet almayı düşünenler açısından önemli olacaktır diye düşünüyorum.
hitlerin aynı ip den gelip gelmediğini görmek isteyen arkadaslar varsa pm atarsa kendi loglarımı iletebilirim.