MeyT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Webmaster 'ı meslek olarak edinememişsin. Eğer meslek olarak edinebilseydin , Kapına jandarma ya da polisleri getirmeyecek derecede çalışma çıkarırdın.

Pardon ama burada siz Ne bekliyorsunuz , her kazandığınızın cebinize kâr kalmasını mı ? Ah , Böyle bi' şey hiç bi' meslekte yoktur. 3 harcayıp 5 kazanırsın. 5 - 3 = 2 kalır. Bunu da ev kirası , elektrik , Su , özel harcamalar derken zaten biter. 5 'ten çıkardığımız 3 ise ; Harcamandır. Sitelerinin ayakta durabilmesi için gerekli olan harcamalardır.

Bi' çoğumuz hala bu piyasadan gelen paranın hepsinin kâr olduğunu sanıyoruz. Ama işte öyle değil , Hepimiz onca paralar döktük ama söylemiyoruz. İlk girdiğimizde bi' çok hevesle girdik ama nötr olduğunu gördük dönüşlerin.. Buna risk deniliyor , Riski göze alarak girmişsek eğer zaten kabul etmişiz demektir. Risk , her işte vardır. Bi' dükkan açıp batırmak gibi..

Her işte kâr olacak diye bi' şey yoktur. Webmaster'lığı iş , ciddi bir çalışma olarak algılarsanız zaten çok rahat kazanırsınız. Eğer hobi olarak yapıyorsanız bakın keyfinize derim.. Yani netten kazandığın nete gidiyor , Evet bu doğru bi' tabir. Ee başka bi' iş yerinde çalış , Örneğin ; Kuaför'de.. Kuaför'de kazandın nereye harcayacaksın kuaförün , işinin dönmesi için ; Kuaför malzemelerine.. Kuaför malzemelerine 3 yatırdın , O 3 'ün dönüşü sana olacak 5.. O 5'i sen zaten her kazandığında anlık olarak harcamalarına harcıyor olabilirsin bunu da ay sonu göremiyordursun ve sonra ; "Off hiç kazanamıyorum ne kadar geliyorsa malzemelere gidiyor" dersin.

Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım , Umarım anlatabilmişimdir bi' şeyler.
Pardon ama gerçekten bir şey anlamadım !

Basit @MeyT yazdığımı tekrar tekrar okursan sanırım geçte olsa anlayacaksın. Birde farklı açılardan bakmayı dene bunu yap. Biraz geri çekil ve resmin tümüne bak.
Basit @MeyT ben kazandıklarımı ve kaybettiklerimi yazdım. Sende yazabilirsin beni yaşamadan ve benden alıntı yapmadan ! Bunu yapabilirsin demi ?