plaketkupa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Moralinizi bozmak istemem; Şevkinizi kırmak istemem; Hayalleriniz ve Projeleriniz yoksa ve gerçekten inanmıyorsanız bunu HOBİ olarak yapın.

Benim kazandıklarım evet kazandım yılda 100 bin rahat vardır, Kaybettiklerim evet çok kaybettim kazandıklarımı ve zamanımı. "Nette kazanılan Nete gidiyor bunu unutmayın"

Biraz para kazanıp biti kanlandırınca Maliye şoku yaşayacaksınız arkadaşlar, zorunlu olarak bir açılış yapacaksınız.

Daha sonra ise kapıda bir postacı belirecek elinde ihbar mektubu var....

Bu da bir şey değil en kötüsü bir gün zil ve kapı acı acı çalacak ve Polis yada Jandarma dayanacak kapıya aptalca bir konu yüzünden gelmişlerdir ama tüm mahalle camlarda ve kapıda olacak. (bu ya sorunlu bir müşteri yada sitendeki bir içerik yüzünden olacak.)

Bunuda atlattıktan sonra ise bir bakmışsınızki üç beş yıl gitmiş ömürden... sanki hiç yaşanmamış gibi.

Ne kazandım !!! SİCİL ve Para
Ne kaybettim !!! ZAMAN

Bol keseden Müsrifçe harcadığımız bir tek zaman var zaten. Onuda webmaster hayalleriyle harcadık(mı) ?
Webmaster 'ı meslek olarak edinememişsin. Eğer meslek olarak edinebilseydin , Kapına jandarma ya da polisleri getirmeyecek derecede çalışma çıkarırdın.

Alıntı
"Nette kazanılan Nete gidiyor bunu unutmayın"
Pardon ama burada siz Ne bekliyorsunuz , her kazandığınızın cebinize kâr kalmasını mı ? Ah , Böyle bi' şey hiç bi' meslekte yoktur. 3 harcayıp 5 kazanırsın. 5 - 3 = 2 kalır. Bunu da ev kirası , elektrik , Su , özel harcamalar derken zaten biter. 5 'ten çıkardığımız 3 ise ; Harcamandır. Sitelerinin ayakta durabilmesi için gerekli olan harcamalardır.

Bi' çoğumuz hala bu piyasadan gelen paranın hepsinin kâr olduğunu sanıyoruz. Ama işte öyle değil , Hepimiz onca paralar döktük ama söylemiyoruz. İlk girdiğimizde bi' çok hevesle girdik ama nötr olduğunu gördük dönüşlerin.. Buna risk deniliyor , Riski göze alarak girmişsek eğer zaten kabul etmişiz demektir. Risk , her işte vardır. Bi' dükkan açıp batırmak gibi..

Her işte kâr olacak diye bi' şey yoktur. Webmaster'lığı iş , ciddi bir çalışma olarak algılarsanız zaten çok rahat kazanırsınız. Eğer hobi olarak yapıyorsanız bakın keyfinize derim.. Yani netten kazandığın nete gidiyor , Evet bu doğru bi' tabir. Ee başka bi' iş yerinde çalış , Örneğin ; Kuaför'de.. Kuaför'de kazandın nereye harcayacaksın kuaförün , işinin dönmesi için ; Kuaför malzemelerine.. Kuaför malzemelerine 3 yatırdın , O 3 'ün dönüşü sana olacak 5.. O 5'i sen zaten her kazandığında anlık olarak harcamalarına harcıyor olabilirsin bunu da ay sonu göremiyordursun ve sonra ; "Off hiç kazanamıyorum ne kadar geliyorsa malzemelere gidiyor" dersin.

Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım , Umarım anlatabilmişimdir bi' şeyler.